TRANSFERI

Romano: PSG je Barceloni ukrao Wijnalduma s liječničkog

Foto: REUTERS/Phil Noble

BARCELONA je mjesecima radila na dovođenju Georginija Wijnalduma (30) i kada je konačno sve dogovorila, sjajnog veznjaka Liverpoola i kapetana Nizozemske joj je ukrao PSG.

Na dovođenju Wijnalduma se posebno angažirao Barcin nizozemski klan: trener Ronald Koeman, koji je Ginija vodio u reprezentaciji Nizozemske, i Frenkie De Jong, a mamili su ga i uvjeravanjem kako za Barcu samo što nije potpisao i Memphis Depay, s kojim Wijnaldum sjajno surađuje u ekipi Oranja. 

Wijnaldum je Barceloni zanimljiv i zato što je po isteku ugovora s Liverpoolom slobodan igrač i došao bi bez odštete. Barca mu u nezapamćenoj financijskoj krizi nije mogla ponuditi više od četiri milijuna eura po sezoni, ali je dodala i visoke bonuse vezane za nastupe i osvojene trofeje.

Nizozemac je pristao i otišao na liječnički pregled nakon kojeg je trebao potpisati za Barcelonu, ali dok je bio na pregledu ga je nazvao Mauricio Pochettino. On mu je uime PSG-a ponudio duplo višu plaću od Barcelone, otkriva Fabrizio Romano, a prenosi Marca. Wijnaldum je nakon toga obavijestio Barcelonu da odustaje od dogovora te da odlazi u PSG.

Wijnaldum je u Liverpool došao iz Newcastlea prije pet godina uz odštetu od 27 milijuna eura. Za Liverpool je odigrao 237 utakmica, postigao 22 gola i namjestio ih 16. Za Nizozemsku, koju predvodi na Euru, odigrao je 74 utakmice i zabio 22 gola.

Pročitajte više