Romario se oprostio od reprezentacije Brazila

NAJBOLJI nogometaš Svjetskog prvenstva 1994. Brazilac Romario, u srijedu je odigrao posljednju utakmicu za reprezentaciju. U prijateljskom susretu Brazil je u Sao Paulu pred 25.000 gledatelja pobijedio Gvatemalu 3:0, a među strijelce se upisao i 39godišnji Romario, koji je u 17. minuti zabio za vodstvo 2:0.

Romario je igru napustio u 38. minuti, a s terena su ga otpratili njegovi suigrači iz reprezentacije koja je 1994. osvojila naslov svjetskog prvaka - Rai, Branco i Viola. Nakon toga Romario je otrčao počasni krug na stadionu Pacaembu.

"Nažalost, gotovo je. No, ponosan sam zbog svega što sam ostvario u brazilskom dresu. Uvijek sam igrao sa srcem i moj jedini cilj bio je usrećiti Brazilce. Želim se zahvaliti navijačima za sve što su mi pružili", izjavio je Romario, koji je za reprezentaciju Brazila debitirao 1987. protiv Irske.

U nacionalnoj momčadi nastupio je 88 puta, te je zabio 71 pogodak. u Europi je igrao za PSV Eindhoven, Barcelonu i Valenciju.

Oproštaj od reprezentacije ne znači i kraj karijere. Romario je još uvijek aktivan, član je brazilskog prvoligaša Vasco da Game, te ističe da će igrati barem do kraja ove godine.

Brazil je protiv Gvatemale igrao sa nogometašima koji nastupaju u domaćem prvenstvu, a strijelci su, uz Romarija, bili Anderson (5) i Grafite (65).

Pročitajte više