dinamo

Romeo Jozak se vraća u Dinamo

Foto: Pixell/Jurica Galoic

DINAMO je danas dobio novog sportskog direktora. Riječ je o Romeu Jozaku. Indexu je to potvrđeno od izvora bliskim klubu iz Maksimira.

Nakon niza loših rezultata i ispadanja od Rijeke u Kupu, Damir Krznar, koji je obavljao dužnost trenera prve momčadi i sportskog direktora kluba, dao je ostavku, a prije nekoliko dana na klupu je sjeo Željko Kopić. Danas je uprava kluba odlučila dovesti Jozaka na ispražnjeno mjesto glavnog kadrovika za sportsku politiku kluba.

Jozak je dugo bio glavni kandidat za posao direktora svih reprezentacija u novoj strukturi HNS-a, no ljetos je otišao u Saudijsku Arabiju gdje je obavljao funkciju tehničkog direktora za nogometni razvoj tamošnjeg Ministarstva sporta.

Mamićev čovjek od povjerenja

Romeo Jozak je godinama bio šef Dinamove Akademije, a već je ranije obavljao dužnost sportskog direktora kluba. Jozak je godinama bio čovjek od velikog povjerenja Zdravka Mamića. Toliko su bili bliski da je Jozak čak imao utjecaj i tko će biti izbornik reprezentacije. Nakon razlaza s Modrima 2017., odlučio se na samostalnu trenersku karijeru. Vodio je poljsku Legiju i bio je izbornik reprezentacije Kuvajta.

Pročitajte više