lige petice

Romini ultrasi napali klupsko dijete: "On je umišljeni izdajnik"

Foto: EPA

ALESSANDRO FLORENZI u nemilosti je Rominih ultrasa.

Protekle nedjelje propisno su ga izviždali na Olimpicu nakon što je zamijenjen u 65. minuti prvenstvenog ogleda s Milanom (1:1).

Prema pisanju talijanskih medija, između Romina dokapetana i klupske ekstremne navijačke grupacije već dulje traju trzavice.

"Među njima vlada velika podjela", tvrde Corriere dello Sport i Sport Mediaset.

Nakon Tottijeva prošlogodišnjeg umirovljenja, Daniele De Rossi i Lorenzo Pellegrini te Alessandro Florenzi jedini su rođeni Rimljani. S obzirom na potomstvo, u očima navijača imaju drugačiji tretman negoli ostali pripadnici momčadi. Osobito što se tiče stranaca.

Kao rođeni Rimljanin, Alessandro Florenzi zamišljen je kao legitiman nasljednik kapetanske vrpce koju trenutačno nosi Daniele De Rossi. U aktualnoj sezoni obnaša ulogu dokapetana. Romina je ideja da jedino Rimljani uvijek i zauvijek budu privilegirani kapetanskim statusom.

Međutim, Romini ultrasi zamjeraju Alessandru Florenziju što je proteklog ljeta prekinuo pregovore s klupskom upravom glede produljenja aktualnog ugovora koji istječe 2023. godine. Opisuju ga, prema istraživanju talijanskih medija, kao "izdajničkog, samodopadnog i umišljenog čovjeka".

Alessandro Florenzi pristupio je Romi s 11 godina. Prošao je sve klupske selekcije i do danas je u seniorskoj momčadi, na poziciji desnog beka, ubilježio više od 250 službenih nastupa. Izuzev Rome, jednogodišnju posudbu tijekom 2011. i 2012. godine proveo je u Crotoneu.

Pročitajte više