Ronaldinho je ili hipohondar, ili folirant!

ONO što nisu učinili trener FC Barcelone Rijkaard ili sportski direktor Begiristain, drznuli su se učiniti iz liječničke službe katalonskog kluba.

Da više neće biti štit za Ronaldinhova izvlačenja i opravdavanja, liječnici su dokazali priopćenjem objavljenim tijekom dana na službenim internetskim stranicama kluba. Praktično su objasnili da bol u aduktoru na koju se Ronaldinho poziva medicinski nije objašnjiva, jer da mišić prema svim pretragama izgleda sasvim zdrav.

Da je Brazilac ili hipohondar, ili folirant jedino je što je španjolskim novinarima preostalo učiniti nakon to neobične objave, što su ovi, dakako, i učinili.

Liječnici su potom stručnom vodstvu kluba napisali izvještaj preporučivši 15-dnevnu pauzu za Ronaldinha, kako bi mu apsolutno omogućili da prvu utakmicu protiv Schalkea u četvrtfinalu Lige prvaka napokon igra "zdrav kao drijen". Prema neslužbenim informacijama, Rijkaard je prijedlog prihvatio i Ronaldinho neće biti u sastavu Barcelone za sljedeće tri utakmice: protiv Valencije u uzvratnom dvoboju Kupa, te protiv protiv Betisa i Valladolida u Primeri.

Čudesno ozdravljenje

Brazilac je, međutim, nakon liječničkog priopćenja smjesta reagirao: odradio je 45-minutni poslijepodnevni trening na igralištu La Masia, i to nakon što je prethodnog dana izašao protrčkarati, zadržao se na travnjaku šest minuta i vratio u svlačionicu.

Osim toga, javno je poručio da je spreman za igru već u četvrtak protiv Valencije na Mestalli te da mu pauza nije potrebna.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više