Ronaldinho produžuje ugovor s Barcelonom

PREDSJEDNIK Barcelone Joan Laporta otpočeo je nove pregovore sa svojom najvećom i najbolje plaćenom zvijezdom, brazilskim čarobnjakom Ronaldinhom. Laporta je uvjeren kako je Ronaldinho sretan u Španjolskoj i misli da će ostati u klubu još dugo vremena.

O Ronaldinhovoj se budućnosti ove sezone puno špekuliralo, a među nekoliko klubova koji su najavljivali kako spremaju ogromne svote novca za otkup Brazilčeva ugovora, najozbiljniji se činio Milan. No, izgleda kako Rossonere ipak čeka razočaranje, s obzirom da je Ronaldinhov brat Roberto de Assis, koji mu je ujedno i agent, jučer otpočeo pregovore o produženju ugovora s Barcelonom. Ronaldinhov sadašnji ugovor ističe 2010.

"Ronaldinho je sretan u Barceloni. Ostat će ovdje još mnogo godina, jer je to ono što obje strane žele. On je ključna točka ovog kluba, po njemu nas prepoznaju diljem svijeta. A ništa manje nije važan ni sa sportske strane, Frank Rijkaard je oduševljen njegovom igrom. Ronaldinho je zaslužio ostati u Barceloni, on može ovdje igrati koliko god želi", rekao je Laporta, prenosi Eurosport.

Laportine tvrdnje potvrdio je i sam de Assis, koji je za sad zadovoljan uvjetima koje Barca nudi njegovom bratu.

"Na sastanku smo počeli sastavljati nacrt budućeg ugovora. Svi se mogu opustiti, za sad se stvari razvijaju na najbolji mogući način", rekao je De Assis.

U međuvremenu, Ronaldinho se ne brine previše o svom budućem ugovoru, već nastavlja oduševljavati navijače na Nou Campu sjajnim predstavama. U pobjedi 2-1 nad Deportivom Ronaldinho je namjestio oba gola, jednog Lionelu Messiju, a drugog Samuelu Eto`o-u.

"Utakmica koju sam upravo odigrao najbolji je pokazatelj onog što želim", rekao je Ronaldinho nakon susreta.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više