Ronaldinho rekao NE Abramoviču

JEDNA od najvećih brazilskih nogometnih zvijezda Ronaldinho, član Barcelone, ovih je dana pokazao zbog čega voli i igra nogomet. 24-godišnji Brazilac odbio je mnogim nogometašima sanjanu ponudu Chelseaja i potpisao novi ugovor s Barcelonom.

Brazilac je prošli tjedan produžio ugovor s Barcelonom, a novinarima je izjavio: "Svi znate zašto nisam otišao u Chelsea iako su mi ponudili više od 55 milijuna funti. Nisam otišao zato što volim nogomet i jer ga volim igrati atraktivno."

Sportnet dalje prenosi kako su Katalonci navodno povisili Ronaldinhovu godišnju plaću s 2.5 na 3.3 milijuna funti do 2008. godine.

Također, klauzula u kojoj je definiran iznos koji Barcelona mora prihvatiti za Ronaldinha promijenjena je. Sada je minimalni iznos povišen sa 66 na 100 milijuna funti.

Predsjednik kluba, Joan Laporta, izjavio je za klupski website kako su izrazito zadovoljni dogovorom sa Brazilcem, možda ponajvećim kreativcem današnjeg nogometa: "Ronaldinho je zaslužio ovaj novi ugovor, koliko zbog svojih sportskih dostignuća, toliko i zbog ljudskih kvaliteta koje je pokazao za ovo vrijeme provedeno u klubu. S Ronaldinhom klub ulazi u novu eru."

M.R.

 

Pročitajte više