Ronaldinhov sin trenirao s prvom momčadi Barcelone

Foto: Instagram

JOAO MENDES (19), sin legendarnog Ronaldinha, prije nešto više od godinu dana potpisao je ugovor s Barcelonom. Mendes, koji je prethodno raskinuo ugovor s brazilskim klubom iz Serie B, Cruzeirom, prvo je od siječnja do ožujka 2023. bio na probi. Trenirao je s mlađom ekipom Barcelone, a onda je potpisao ugovor koji mu ističe na ljeto ove godine.

Mendes igra na poziciji napadača, a s 14 godina potpisao je za Cruzeiro. Dok je igrao za Cruzeiro, dugo je sakrivao identitet kako ne bi dobivao prednost pred drugim igračima samo zato što mu je otac legenda. Brazilski mediji navode da je htio svoj put izgraditi samo svojim zaslugama te je tako donio i odluku da ode na probu u Barcelonu.

Treneri u mlađim kategorijama imaju velika očekivanja, ali Xavi ga zasad nema u planovima

Zbog reprezentativne pauze i izostanka brojnih članova prve momčadi, otvorila se prilika da na treningu prve momčadi sudjeluju neki igrači iz La Masije, a Mendes je jedan od njih. Iako su treneri iz omladinskog pogona puni hvale u javnim istupima o sinu legendarnog igrača Barcelone, španjolski mediji izvještavaju kako ga Xavi ne vidi kao igrača kojem bi mogao dati minute do kraja sezone.

S obzirom na to da trener Barcelone pokazuje da se ne libi davati prilike mlađim igračima, a Mendesu na ljeto ističe ugovor, lako je moguće da mu ovo ipak bude jedini dodir s prvom momčadi u mandatu u klubu. Od igrača koji su mlađi od njega, ove sezone su već igrali, neki vrlo zapažene uloge, Lamine Yamal, Héctor Fort, Pau Cubarsí i Marc Guiu.

 

Pročitajte više