LIGE PETICE

"Ronaldo je najponizniji tip ikad. Brinuo se za Zaniola više od igrača Rome"

Foto: Gulliver / Getty Images

CRISTIANO RONALDO je igrom, ali i ponašanjem u derbiju 19. kola Serie A Roma - Juventus (1:2) po tko zna koji put dokazao da je jedan od najvećih u povijesti. 

Postigao je odlučujući gol za pobjedu i povratak na vrh, i to devetim golom u zadnjih mjesec i pol, čime je postao najefikasniji igrač liga Petice u tom razdoblju. 

Tim zgoditkom postao je tek drugi igrač u povijesti Juventusa koji je postigao barem 14 golova u prvoj polovici prvenstva u dvije sezone.

Nogometni potez kojim je najviše oduševio bio je velemajstorski dribling kojim je izludio čuvara Chrisa Smallinga.

Međutim, Ronaldov potez s te utakmice zbog kojeg zaslužuje najveći naklon otkrio je pripadnik sanitetske službe na rimskom Olimpicu.

U 33. minuti, prilikom slučajnog naleta Rabiota i De Ligta, teško se ozlijedio Nicolo Zaniolo, najveća mlada (20) talijanska zvijezda, važan igrač reprezentacije i onaj kojem romanisti tepaju da je novi Totti. 

Pokidao je prednje križne ligamente desnog koljena, što znači da je za njega sezona gotova, kao i da propušta Euro. 

Zaniolo je ostao ležati na travnjaku tražeći zamjenu, a potom se u nevjerici uhvatio za glavu. Odmah je intervenirala liječnička služba, igrači obje ekipe pružili su podršku uplakanom Talijanu koji je odnesen s terena, a detaljne su pretrage potvrdile najlošije vijesti. 

Član ekipe koja mu je pružila prvu pomoć i na nosilima ga iznijela s terena otkriva kako se u tim trenucima ponašao Ronaldo:

"Ronaldovo držanje na terenu, kada smo došli pomoći Zaniolu, bilo mi je jako čudno. Nisam to očekivao od igrača njegovog kalibra. Bio je zabrinutiji za Zaniola od nekih igrača Rome. Nikada u životu nisam sreo nekoga tko je ponizniji od Ronalda."

Doista, snimke s terena u tim trenucima pokazuju Ronalda kako tješi Zaniola i grli ga, dok suigrači Romine zvijezde šetaju travnjakom. Naravno, vjerojatno pri tome nisu bili svjesni težine suigračeve ozljede, ali Ronaldov potez je u svakom slučaju pohvalan. 

No to nije njegova jedina takva gesta na ovoj utakmici. Kada se u derbiju teško ozlijedio još jedan sjajan mladi igrač, Juventusov stoper Merih Demiral, Ronaldo je i njemu prvi pritekao u pomoć, pružao mu utjehu i tješio ga. 

Pročitajte više