Ronaldo opet caruje u Kraljevskom klubu: Zabio četiri Celti, Real pobijedio 7:1

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je zgazio Celtu 7:1 u 28. kolu Primere. Cristiano Ronaldo u drugom poluvremenu zabio je četiri gola u 26 minuta, a po jedan su dodali Pepe, Jese i Bale. 

Real se za ključne poraze od velikih, iživljava na malima

Real se nakon šokantnog domaćeg poraza u gradskom derbiju protiv Atletica, kojim je ispao iz utrke za naslov, ali i ugrozio treće mjesto i izravan plasman u Ligu prvaka, u život vratio pobjedom kod posljednjeplasiranog Levantea, te posebno današnjim iživljavanjem nad šestoplasiranom Celtom.

Celta je visoko na tablici, ali s brojem primljenih golova koji priliči zoni ispadanja

Kao što smo istaknuli u najavi prijenosa, Celta drži visoku poziciju, ali do gostovanja kod Reala primila je čak 44 gola, točnije samo je pet momčadi s dna dobilo više golova od Berizzove momčadi. Nakon ovog susreta i čak sedam golova u njenoj mreži, Celta je treća na ovoj crnoj listi. 
 
Real će se po lošem sjećati ove sezone u domaćim natjecanjima, ali jedan klub ostaje mu u najljepšoj uspomeni
 
Real će se po lošem sjećati ove sezone, barem kada su u pitanju domaća natjecanja, ali Celta u 2015/16 zauvijek mu ostaje u lijepoj uspomeni: Pobijedio ju je u prvoj prvenstvenoj utakmici ove sezone, kada je u gostima je slavio 3:1 u jednoj od najboljih predstava momčadi pod "vodstvom" već zaboravljenog Rafe Beniteza, da bi danas sedmicom istom protivniku naplatio za brojne frustracije od ljeta naovamo.
 
Zidane opet ispremiješao momčad: Bale, Marcelo, James, Varane na klupi
 
Zidane je i za ovu utakmicu ispremiješao momčad. Na klupi su bili inače nezamjenjivi, ali još uvijek oporavljenici Bale i Marcelo, dok je Varane tamo sjedio zbog poštede, a James radi loše forme. Modrića i Benzeme, druga dva važna igrača, nije bilo jer su ozlijeđeni, dok Kroos također nije u konkurenciji za nastup.
 
Ronaldo je morao igrati s onim koji ga nije dostojan, "Kovačevićem"
 
U ekipi su zato bili Casemiro, Lucas Vazquez, Mayoral i Carvajal na desnom boku, dok je Marcela na lijevom mijenjao Danilo. Mateo Kovačić, kojeg je Ronaldo u podcjenjivačkoj tiradi o suigračima nakon poraza od Atletica preimenovao u "Kovačevića", također je igrao od početka. 
 
Ništa u prvom dijelu nije dalo naslutiti kakvu ćemo golijadu gledati u Ronaldovoj izvedbi i Celtinoj mreži
 
Ništa u prvom dijelu nije niti davalo naslutiti kakvu golijadu ćemo u nastavku gledati u Celtinoj mreži i Ronaldovoj izvedbi. Jer Real je na poluvrijeme otišao s minimalnom prednošću, ali Celta je bila opasnija (poseban nered radio je Orellana po lijevom krilu)  i tek su vratnica, Navas i požrtvovni Pepe nakon grešaka i spavanja Sergija Ramosa, spašavali Real da gost ne povede te da nezadovoljstvo na tribinama ne preraste u bunt i ogorčenje.
 
Kovačić je u prvom dijelu bio "Kovačević"
 
Ronaldo se pa u prvom dijelu istaknuo samo dva puta kada je bezuspješno žicao penal. Isca i Kovačića, od kojih se očekivao kreativni doprinos, također nigdje nije bilo, a jedini Realovi igrači vrijedi spomena u poluvremenu sporog, bezidejnog nogometa bili su Casemiro i Lucas Vazquez. 

U drugom dijelu Realova obrana, zatim Isco i Kovačić, te da ne govorimo Ronaldo, izgledaju i igraju kao potpuno drugi ljudi, ali mora se priznati da je Celta "prestala postojati na terenu", što je zajedno rezultiralo time da je Ronaldo s pokerom Celti došao do 27 prvenstvenih golova ove sezone.
 
Kovačić se u drugom dijelu preporodio, Ronaldo preobrazio i ušao u golgetersku povijest
 
Tako je ne samo pretekao Suareza u trci za najboljeg španjolskog strijelca, nego je zasjeo na prvo mjesto kontinentalnog poretka za Zlatnu kopačku, ispred Benficinog Jonasa, te je postao drugi najbolji strijelac u povijesti Primere. S 253 gola preskočio je Zarru, ali ispred njega je, s preko 300 golova Messi. 
 

REAL

 Keylor Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Danilo - Casemiro, Kovačić, Isco - Lucas Vazquez, Mayoral, Cristiano Ronaldo.
 
CELTA
 
Ruben; Jonny, Mallo, Gomez, Planas - Wass, Diaz - Orellana, Hernandez, Nolito - Aspas

Pročitajte više