Ronaldo: Nismo mi nikakvi favoriti

Foto: EPA-EFE

PORTUGAL i Španjolska su u fantastičnoj utakmici 1. kola skupine B Svjetskog prvenstva odigrali 3:3, a prvo ime susreta bio je Cristiano Ronaldo koji je zabio 51. hat-trick u karijeri.

Ronaldo je iznudio i zabio penal za 1:0, onda je uz pomoć De Gee u 44. minuti zabio za 2:1, da bi dvije minute prije kraja prekrasnim golom iz slobodnog udarca osigurao svojoj momčadi bod.

"Lijepo je zabiti hat-trick, ali puno važnije je što je momčad igrala dobro. Protivnik nam je bio jedan od favorita Svjetskog prvenstva, dvaput smo vodili i na kraju možemo biti zadovoljni bodom. Polako idemo kroz ovu skupinu i samo da je prođemo, pa ćemo vidjeti dalje. Portugal nije nikakav favorit na ovom natjecanju, no dobro igramo i sigurno ćemo biti još bolji", rekao je Ronaldo koji je postao najstariji strijelac hat-tricka u povijesti Svjetskih prvenstava.

"Njegova mentalna snaga je nevjerojatna. On je strašan tehničar, ali njegov um je fascinantan i on ga čini jednim od najboljih u povijesti. Gubili smo 3:2 i on je bio taj koji je podizao momčad i tjerao je naprijed. Uvijek igra u dobrim momčadima, uvijek na završnicama turnira i zato gleda utakmice iz drukčije perspektive u odnosu na suigrače. Zato je velik", rekao je portugalski izbornik Fernando Santos.

Portugal sljedeću utakmicu igra 20. lipnja protiv Maroka, a pet dana kasnije protiv Irana.

Pročitajte više