Transferi

Ronaldo odlazi iz Juventusa?

Foto: AP Photo/Luca Bruno/Guliver

JUVENTUS je tri kola prije kraja talijanskog prvenstva u teškoj situaciji. Velikan iz Torina još ranije je ostao bez naslova prvaka, a sada mu opasno visi i plasman u Ligu prvaka.

Nakon 0:3 domaćeg poraza od Milana Juventus je tek peti na ljestvici. Prva četiri kluba izborit će plasman u Ligu prvaka, a Juventus za četvrtoplasiranim Napolijem zaostaje bod. Milan i Atalanta imaju po tri boda više od kluba koji je posljednjih devet godina bio prvak Italije. 

Calciomercato javlja da će Cristiano Ronaldo, najbolji igrač Juventusa, otići iz kluba ako se ne izbori Liga prvaka. Razlog je što Juventus neće imati dovoljno novca za 36-godišnjeg Portugalca. 

Ronaldov agent Jorge Mendes već je počeo tražiti novi klub za portugalskog napadača, ali je problem što mu u ovom trenutku nijedan klub ne želi ponuditi plaću kakvu ima u Juventusu. Ronaldo u Torinu godišnje zarađuje oko 30 milijuna eura, što je čak 22 milijuna više od sljedećeg najplaćenijeg igrača kluba, Matthijsa de Ligta. Ove sezone Ronaldo je zabio 34 pogotka, od čega 27 u talijanskom prvenstvu.

Juventus u posljednja tri kola čekaju gostovanja Sassuolu i Bologni te domaća utakmica s Interom. U ta tri susreta Juventus mora osvojiti dva boda više nego Napoli protiv Udinesea, Fiorentine i Verone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više