Euro 2020

Ronaldo postao prva osoba s 300 milijuna pratitelja na Instagramu

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO je postao prva osoba koja ima 300 milijuna pratitelja na Instagramu.

Portugalska zvijezda godinama ruši rekorde na nogometnom terenu, a već dugo isto čini i na društvenim mrežama.

Iza njega su Messi, Neymar i svi klubovi svijeta

Njegov najveći nogometni rival Lionel Messi ima 219 milijuna pratitelja, dok Neymara prati 152 milijuna ljudi na Instagramu.

Iza Ronalda i spomenutih nogometaša nalaze se i svi najveći klubovi svijeta. Primjerice, Real Madrid ima 99.5 milijuna pratitelja, Barcelona 97.5 milijuna, Manchester United 40.9 milijuna...

Ronaldo je bio i prva osoba s 200 milijuna pratitelja na Instagramu, a novi rekord je dokaz da njegova popularnost ne prestaje rasti.

Na povećanje njegovog broja pratitelja vjerojatno je utjecala i njegova izvedba protiv Mađarske na Euru, kao i njegovi potezi s konferencija za medije.

Naime, Ronaldo je u pobjedi nad Mađarskom (3:0) postigao dva gola i srušio tri velika rekorda.

Kapetan Portugala je postao prvi igrač u povijesti koji je nastupio na pet različitih europskih prvenstava, a usput je postao i prvi koji je zabio barem po gol na pet Eura. Ronaldo nije stao na tome. S ova dva gola stigao je do 11 pogodaka na europskim prvenstvima, po čemu je također rekorder. Iza njega je ostao Michel Platini, koji je postigao devet golova.

Već u prvoj utakmici na Euru oborio je tri rekorda

Ronaldo je s ova dva gola došao do 106 zgoditaka za Portugal i sada mu nedostaju još samo tri gola kako bi se izjednačio s Irancem Alijem Daeijem, najboljim strijelcem reprezentacija u povijesti.

Uoči utakmice protiv Mađarske Ronaldo je imao presicu na kojoj je odmah napravio mali show. Portugalski kapetan sjeo je na svoje mjesto, a ispred sebe vidio dvije boce Coca-Cole, službenog sponzora natjecanja.

Ronaldu je to zasmetalo, pa je Coca-Colu pomaknuo u stranu. Potom je podignuo bocu vode i glasno rekao: "Pijte vodu!"

Kasnije je to izazvalo brojne reakcije i o njegovom potezu ne prestaje se pričati. Nakon njega je Paul Pogba ispred sebe na presici sklonio bocu Heinekena, a Coca-Colu je pomaknuo i veznjak Italije Manuel Locatelli.

Njihovi postupci motivirali su izbornika Rusije Stanislava Čerčesova da pred kamerama otvori i pije Coca-Colu, dok je veznjak Škotske John McGinn na presici pitao zašto nema Coca-Cole.

Njegov potez s presice digao je prašinu zbog koje je i UEFA dala izjavu

U ovu priču uključio se i ofenzivac Ukrajine Andrij Jarmolenko, koji je pozvao Coca-Colu, Heineken i sve sponzore Eura da ga kontaktiraju i sponzoriraju.

Kasnije je UEFA od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati strateški pozicionirana sponzorska pića. O tome je govorio direktor natjecanja Martin Kallen. 

"To je važno jer je zarada od sponzora važna za natjecanje i europski nogomet. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj nogometa u cijeloj Europi, uključujući i mlade i žene", rekao je Kallen.

Sve ovo vjerojatno je dodatno utjecalo na rast Ronaldove popularnosti i samo je pitanje kada će Portugalac prestati obarati rekorde na terenu i izvan njega.

 

Pročitajte više