Ronaldo: Rooney je moj dobar prijatelj i siguran sam da se samo šalio

NAJSKUPLJI nogometaš današnjice, igrač Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo, označio je nedavne komentare bivšeg mu suigrača iz Manchester Uniteda Waynea Rooneyja kao šalu.

"Ne bi me zasmetalo da se Ronaldo ne pojavi na Svjetskom prvenstvu. Zapravo, bilo bi lijepo da se Portugal ne kvalificira na Svjetsko prvenstvo budući da su nas upravo oni izbacili s dva posljednja velika natjecanja", rekao je nedavno Rooney za britanske medije, a Ronaldo je uvjeren da njegova izjava zapravo bila šala.

"On je moj dobar prijatelj i zna da je Portugal vrhunska reprezentacija. Igrao je Rooney nekoliko puta protiv nas i nikad nije pobijedio. Ali siguran sam da se šalio kada je davao izjavu jer u portugalskoj reprezentaciji ima prijatelje", izjavio je Ronaldo.

I dok se Engleska već i teoretski kvalificirala za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, pred Portugalom je težak zadatak, budući se nalazi tek na trećoj poziciji u kvalifikacijskoj skupini 1 i mora pobijediti u preostale dvije kvalifikacijske utakmice s Mađarskom i Maltom, te se nadati gubitku bodova Švedske kako bi osigurao dodatno razigravanje.

Rooneyjevu izjavu pokušao je interpretirati i portugalski izbornik Carlos Queiroz, bivši pomoćnik menadđera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona:

"Poznavajući ga znam zašto je to rekao. Zbog poštovanja prema portugalskom nogometu i osobito prema Cristianu Ronaldu."

Pročitajte više