Ronaldo u novom ruhu i kod omiljene mušterije kreće po novi rekord Lige prvaka

Foto: EPA / Sergey Dolzhenko

"E SADA POČINJE natjecanje koje najviše volim!" poručio je Cristiano Ronaldo nakon što je tek u četvrtoj utakmici za Juventus postigao prve golove za novi klub. 

Ali Ronaldu nije laknulo jer je duplim poentiranjem kod Sassuola konačno prekinuo za njega neprirodno dug post, nego jer je to bila zadnja utakmica prije početka nove sezone njemu najomiljenije Lige prvaka, u kojoj nastupa 17. sezonu zaredom.

Ronaldo od 21 sat na Mestalli protiv Valencije s novim klubom igra prvu utakmicu nove sezone natjecanja u kojem je u dosadašnje 153 utakmice postigao 120 golova.

Najbolji strijelac u povijesti Kupa/Lige prvaka pet puta je osvojio natjecanje i sada kreće po šestu europsku titulu, kojom bi se izjednačio s rekorderom Pacom Gentom.

Počasni Realov predsjednik sve kontinentalne naslove osvojio je s klubom u kojem je Ronaldo četiri puta pokorio Europu nakon što mu je to jednom uspjelo s Manchesterom. 

Osim Ronalda, prvaci Europe pet puta su s klubom bili Alfredo Di Stefano, Paolo Maldini, Alessandro Costacurta i još nekoliko Realovih igrača iz momčadi koja je od 1956. pet puta zaredom osvajala Kup europskih prvaka.

Četiri titule imaju Gerard Pique, Lionel Messi, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Clarence Seedorf, Phil Neal i nekoliko realovaca iz ekipe koja je četiri puta u zadnjih pet godina podizala pehar.

Ali vratimo se Ronaldu. 

Lov na rekordni šest naslov europskog prvaka počinje, dakle, kod Valencije, kluba kojem je u 16 utakmica La Lige postigao čak 15 golova.

Osim toga, u prilog onima koji se klade da će Ronaldo večeras postići gol ide i to što je posljednjih sedam godina poentirao na prvoj utakmici sezone u LP-u. 

Na otvaranju grupne faze od 2012. zabijao je Manchester Cityju, Galatasarayu (tri gola), Baselu, Šahtaru (tri gola), Sportingu i Apoelu (dva gola), tako da Valencia zna što joj slijedi. 

Pročitajte više