Ronaldo: Zabio sam tri gola jer su mi suigrači to omogućili

NAKON sramotnog domaćeg poraza od Real Madrida (6:0), prvog Dinamovog suparnika u Ligi prvaka, trener Zaragoze, Meksikanac Javier Aguirre, prebacio je svu krivnju na sebe govoreći da je napravio sve što nije trebao.

"Ljudi imaju pravo prstom upirati u mene nakon ove utakmice, jer smatram da sam napravio apsolutno sve krivo što sam mogao u ovoj utakmici", rekao je nakon poraza Aguirre.

"Igramo u istom rangu natjecanja, ali nismo im uspjeli nijedom pošteno zaprijetiti. Nadigrali su nas u apsolutno svim segmentima i na svim djelovima terena. Ja sam kriv, ja sam poslao te momke na teren, nisam obavio dobro svoj trenerski posao", smatra Meksikanac.

"Ovaj poraz je ispisao crnu stranicu Zaragozine klupske povijesti, ali moramo krenuti prema naprijed. Moramo shvatiti da igramo u vrlo jakoj ligi i da imamo iznimno jake protivnike poput Reala i Barcelone", zaključio je Aguirre.

S druge strane, trener pobjedničke momčadi Jose Mourinho bio je iznimno zadovoljan onime što je njegova momčad pokazala.

"Morate igrati dobro da bi pobijedili u utakmici, barem je tako slučaj kod nas. Ako smo pobijedili ovakvim rezultatom, to je zato što smo odigrali vrlo dobru utakmicu",  rekao je Mourinho.

"Ne bježim od toga da je domaći trener imao problema slagajući momčad jer mu je nekoliko bitnih prvotimaca nedostajalo, ali vjerujem da je ovako visoka pobjeda zaslužena zbog našeg ozbiljnog pristupa i angažmana svih 90 minuta", smatra Portugalac.

"Najvažnije je bilo pobijediti, jer smo prošle godine u prvome kolu kiksali protiv Mallorce (remi), a sada na svom kontu imamo tri boda i vrlo dobru gol-razliku",  završio je Mourinho.

No ipak, sva svjetla te večeri bila su uperena u jednog igrača, strijelca hat-tricka u prvoj utakmici sezone, Portugalca Cristiana Ronalda, koji je bio vrlo skroman unatoč svom velikom doprinosu u visokoj 6:0 pobjedi.

"Prije svega morate čestitati momčadi na pobjedi. Postigao sam tri pogotka jer su mi moji suigrači to omogućili. Mi smo momčad, ja pomažem njima i oni pomažu meni. Nećemo ništa osvojiti ako ne budemo igrali kao jedno",  rekao je nakon utakmice Ronaldo.

"Željeli smo odigrati dobru utakmicu i krenuti u novu sezonu pobjedom. Uspjeli smo u tome, a pritom smo postigli i šest zgoditaka", zaključio je najbolji igrač utakmice Ronaldo

Pročitajte više