Ronaldov nasljednik objasnio zašto ne nosi sedmicu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ODLASKOM Cristiana Ronalda u Madridu se puno toga promijenilo, no neke stvari su ostale iste. Real igra drugačije, brže, više igrača sudjeluje u igri, Kraljevi su preuzeli stil Barcelone i sad svoje protivnike više ne melju silinom i okomitošću svojih kontri koje je nekad golovima zaključivao Portugalac, nego do protivničke mreže stižu posjedom i finom pas igrom. Julen Lopetegui promijenio je igru Madriđana, a za sada to djeluje jako dobro. U početku je bilo nekih problema, no sudeći prema igri prikazanoj protiv Rome, momčad se priviknula na zahtjeve novog trenera i Real izgleda zaista moćno.

Možda u klubu više ne stoluje stroj za golove, što je Ronaldo bio, ali sad su prodisali neki drugi igrači koji su za vrijeme carevanja taštog Portugalca uglavnom bili u drugom planu. U prvom redu tu mislimo na Garetha Balea i Marca Asensija.

Asensio je i prošle sezone pokazivao da je riječ o čudesnom igraču i nesvakidašnjem talentu, no priliku da pokaže što može dobivao je uglavnom s klupe. Danas je jedan od ključnih igrača i Reala i španjolske reprezentacije, a njegovo nogometno znanje na svojoj su koži najbolje osjetili reprezentativci Hrvatske koje je krilni napadač Reala u nedavnoj utakmici Lige nacija potpuno unakazio.

Marco Asensio bio je u prvom planu i sinoć. Real je s 1:0 pobijedio Espanyol, a gol odluke zabio je baš on.

Asensio važi za jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Europi i od njega se zaista mnogo očekuje. Julen Lopetegui njegov talent koristi na najbolji mogući način, a navijači su složni da je upravo on legitiman nasljednik Ronalda.

Navijače je iznenadila odluka da Asensio nije dobio dres s brojem 7, koji je do sada nosio Portugalac. Sedmicu je zadužio Mariano Diaz, napadač kojeg je Real ovo ljeto vratio iz Lyona, a doveden je da bude zamjena za Benzemu. Protiv Espanyola Diaz je ušao u igru upravo umjesto Francuza.

Sinoć su španjolski novinari pitali Asensija zašto nije uzeo kultni dres s brojem 7, a ovaj im je rekao kako mu taj broj nije bio ni ponuđen, a da je mogao birati, uzeo bi desetku koju sad nosi Luka Modrić

"Nisu mi ponudili dres s brojem 7. Iz kluba mi nikad nisu rekli ništa po tom pitanju i nisam imao priliku nešto reći na tu temu. Broj 10 mi je nekako najdraži, ali sada je u dobrim rukama jer Luka Modrić je sjajan. Ipak, u budućnosti ga možda i ja dobijem", rekao je Asensio koji nosi broj 20.

Pročitajte više