Liga nacija

Ronaldo iznenadio Pelea: Mislio sam da ćemo danas slaviti 100 pogodaka

Foto: Getty Images

CRISTIANO Ronaldo je u susretu protiv Švedske postigao dva pogotka za pobjedu Portugala rezultatom 2:0. Prelijepim slobodnim udarcem i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora proslavio je veliki jubilej i postao prvi Europljanin koji je u reprezentativnom dresu postigao 100 ili više pogodaka.

Točnije, Ronaldo se protiv Švedske zaustavio na 101 pogotku, barem zasad. Ubrzo su počele pristizati čestitke, a među prvima se javio trostruki svjetski prvak Pele.

"Mislio sam da ćemo danas slaviti 100 pogodaka, ali ustvari je 101! Čestitke Cristiano na dostizanju novih visina na svom putu", napisao je Pele, dok je Ronaldov bivši suigrač Marcelo Ronaldu emotivno poručio:

"Moj brate kojeg mi je nogomet dao, sretan sam što sam ovdje i što ti mogu čestitati na 100 golova za reprezentaciju. Znam što si napravio za svoju reprezentaciju i što radiš za nju."

Među čestitarima su bili i bivši reprezentativni suigrači Nani, Deco te Nuno Gomes, umirovljene legende Iker Casillas, Diego Forlan i Rio Ferdinand koji je ostao posebno iznenađen Ronaldovim postignućem.

"Neki igrači ne postignu 100 golova u cijeloj karijeri. Mi ne govorimo uopće o tvojim klupskim golovima, ovo je samo reprezentacija. To je ludo", kazao je bivši igrač Manchester Uniteda u videoporuci.

Pročitajte više