Rooney: C. Ronaldu sam sve oprostio

IAKO je svađa reprezentativnog huligana Engleske Waynea Rooneyja s njegovim suigračem iz Manchestera Christianom Ronaldom nakratko pala u drugi plan, stvari su se na Otoku bitno promijenile nakon što je prgavi napadač Gordog Albiona progovorio za tamošnje medije.

Rooney je, naime, ustvrdio kako više nije ljut na C. Ronalda te da očekuje njegov ostanak u Manchesteru.

U četvrtfinalnom susretu SP-a između Engleske i Portugala u Gelsenkirchenu Rooney je zaradio crveni karton nakon što je kopačkom u bedro udario braniča Ricarda Carvalha. Sudac bi i bez Ronaldovog lobiranja zasigurno pokazao direktno isklječenje, no Rooneyju se takvo ponašanje klupskog suigrača nije nimalo svidjelo.

Nakon susreta govorio je kako će Ronalda raspoloviti te je samo dodatno utjecao na pojačani bijes engleskih navijača. Portugalac nije imao previše izbora te je po svršetku SP-a kazao da ne može nastaviti igrati u zemlji gdje je sve, samo ne dobrodošao.

No, Rooney, izgleda, želi zakopati ratne sjekire s Ronaldom i dalje odlučno negirajući svoju krivicu u incidentu na stadionu u Gelsenkirchenu.

"Do groba ću tvrditi da je sve skupa bio isključivo splet nesretnih okolnosti. U trenutku kad sam osjetio da imam igrača na leđima, nisam mogao vidjeti gdje stavljam nogu. Da sam ga zaista htio ozlijediti, danas bi Carvalho još bio u bolnici. No, vidjeli ste, bio je na nogama u roku od pet minuta." - kazao je Rooney za Mail on Sunday.

"Mnoge se stvari događaju na travnjaku u žaru borbe." - dodao je engleski napadač, koji je osim isključenja, naknadno od FIFA-ine disciplinske komisije "zaradio" i suspenziju s dva međunardona susreta te novčanu kaznu od 5 tisuća švicarskih franaka.

"Iskreno, bio sam razočaran uvidjeviši da C. Ronaldo od suca traži da me isključi, no moj bijes bio je kratkog daha. Već na putu kući iz Njemačke poslao sam mu poruku u kojoj sam napisao da zaboravi što se dogodilo. Ne krivim ga za ništa." - priznaje Rooney.

"Čak sam poželio sreću Portugalu, i napisao kako bi ih volio vidjeti u finalu. I to sam zaista mislio." - dodao je.

Osim o incidnetu sa svojim suigračem, Rooney je emotivno govorio o sad već bivšem izborniku Engleske, Svenu Goranu Erikssonu.

"Oduvijek sam ga smatrao pametnin čovjekom i izuzetnim trenerom. Zamjeraju mu da nije dovoljno emotivan i iskreno, tog čovjeka nikada nisam vidio da gubi kontrolu ili viče. No, smatram da je duboko u sebi zapravo vrlo osjećajan. Bilo mu je zaista stalo." - zaključuje Rooney.

D.R. 

Pročitajte više