LIGE PETICE

Rooney: Igrači Uniteda su kukavice na terenu i društvenim mrežama

Foto: EPA

WAYNE ROONEY, legenda Manchester Uniteda, iz Amerike se, gdje odrađuje zadnji ugovor karijere, žestoko obrušio na igrače kluba u kojem je proveo 13 godina. Smatra da su ove sezone osramotili klub očajnom igrom i još gorim ponašanjem.

Najbolji strijelac u povijesti Uniteda (253 gola) s prijezirom govori o igračima Uniteda koji su sezonu završili bez trofeja, na tek šestom mjestu Premier Leaguea i čak 32 boda od prvaka i gradskog rivala Cityja. 

"Oni se uvijek kukavički sakrivaju iza nekog drugog, što god radili i gdje god bili. Za poraze i loše igre ne terenu krivi su im drugi, kao i za njihovo nevjerojatno, skandalozno ponašanje na društvenim mrežama. Ne mogu doći k sebi da oni nakon poraza na društvenim mrežama reklamiraju odjeću, sredstva za poslije brijanja ili što god. Nemam ništa protiv toga inače jer i sam koristim društvene mreže za tako nešto. Ali neshvatljivo mi je da aktualni nogometaši Uniteda rade to nakon poraza njihove momčadi. Kada ih navijači s pravom napadaju zbog toga, onda krive one koji im rade marketing. To su besmislice. I ja imam osobe zadužene za to i one ništa ne rade bez mog dopuštenja."

Rooney je uvjeren da se momčad može pokrenuti samo ako osjeti strah: "Igrači se moraju bojati nekoga kako bi se pokrenuli. Moraju se bojati Solskjaera, moraju se bojati Carricka. Trebaju ih poštovati, ali ih se i plašiti."
 

Pročitajte više