Rooney ispred Maksimira nasrnuo na razočaranog engleskog navijača

NAKON tužne noći na maksimirskom stadionu, Englezi su dobili razlog više za zabrinutost kada je potvrđeno da se Wayne Rooney po izlasku sa maksimirskog stadiona sukobio s engleskim navijačem.

I zaista, podno maksimirskog juga nakon svršetka susreta, Rooney je predvodio delegaciju pokunjenih igrača koji su iz svlačionica išli direktno prema autobusu, bez ijedne riječi za silu novinara. U istom trenutku prolomio se prodoran zvižduk, bili su to engleski navijači koji su na jugu čekali da snage sigurnosti isprazne ostatak stadiona, pa da i oni krenu u zagrebačku noć.

No, Engleze su ispred autobusa dočekali i oni suporteri koji susret nisu pogledali uživo, s obzirom da je njih čak tisuću Hrvatsku pohodilo bez ulaznice. Većina okupljenih navijača, prema izvješću britanskih medija, vrijeđala je u "granicama razuma", no jedan od njih iskočio je iz tog okvira i Rooneyu se obratio u "odvratnim, vulgarnim riječnikom"

Ionako frustriran zbog friškog poraza, Rooney, koji se i inače ne skriva od spornih situacija, odgovrio je sunarodnjaku istom mjerom. Garda Rooneyevih intimusa, od glasnogovornika do menadžera, odmah se oglasila, ne bi li spriječila daljnju eskalaciju netrpljivosti između Manchesterovog napadača i engleskih navijača.

Navodno je razočarani navijač Rooneyu pokazao i stražnjicu, na što je engleski reprezentativni huligan odgovorio pokazivanjem dva prsta, što bi u prijevodu na naš gestovni jezik, značilo isto što i srednji prst.

"Bilo koja Rooneyeva gesta bila je usmjerena prema jednom jedinom navijaču, čije je ponašanje zgrozilo ostatak momčadi ali i navijača koji su se našli na mjestu događaja. Wayne poštuje engleske navijače. On također prihvaća i i razumije njihovo razočaranje nakon utakmice u Zagrebu." - kazala je Roonyeva glasnogovornica.

D.R.

Pročitajte više