Rooney otkrio: Proučavamo i kopiramo igru Barcelone

NAPADAČ Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney otkrio je kako u njegovom klubu pomno proučavaju igru trenutno najbolje svjetske momčadi Barcelone.

United je izgubio dva finala Lige prvaka od Barcelone u posljednje tri godine, a da bi se isti scenarij spriječio i treći uzastopni put u redovima "crvenih vragova" odlučili su nešto promijeniti.

"Puno ljudi dok gleda Barcelonu se divi njihovim dodavanjima i posjedu lopte, ali za mene je najbolje kako se ponašaju kada izgube loptu, način na koji se brane i na koji ju pokušavaju vratiti za mene je njihova najveća kvaliteta", rekao je Rooney.

"Toliko puta osvoje loptu na suparničkoj polovici i od tamo napadaju protivnika, pa smo i mi to pokušali primjenjivati na našu igru i mislim da se počelo isplaćivati", dodao je napadač momčadi koja je u finalu LP-a 2009. od katalonskog giganta poražena 2:0, a ove godine s 3:1.

Manchester United srušio klupski rekord star 106 godina

Subotnjim 2:0 trijumfom nad Norwichom na Old Traffordu, u sklopu 7. kola Premiershipa, nogometaši Manchester Uniteda srušili su klupski rekord prema broju uzastopno ostvarenih domaćih prvenstvenih pobjeda koji je datirao iz sezone 1904/05.

Golovi Andersona i Dannyja Welbecka donijeli su "crvenim vragovima" 19. uzastopnu premierligašku pobjedu, gledajući zbirno ovu i prošlu sezonu, što je zaista impresivan niz koji oduševljeva menadžera Alexa Fergusona.

"Naš domaći učinak fantastičan je već dvije sezone. Protiv Norwicha nismo odigrali dobro, ali bili smo odlučni i nismo odustajali. Imamo kvalitetu da pobjeđujemo i kad ne igramo dobro", rekao je legendarni Škot.

Manchester United je prošlu premierligašku sezonu okončao sa 18 pobjeda i jednim remijem na Old Traffordu, a jedina momčad koju nije uspio pobijediti bio je West Bromwich Albion (2:2). Ove je sezone Fergusonov sastav dosad na savršenom omjeru od četiri pobjede u isto toliko susreta, između kojih u oči upada ona od nevjerojatnih 8:2 protiv Arsenala.

Pročitajte više