Rooney spasio United i Van Gaala, Arsenal ostao sam na vrhu

Foto: Hina

ENGLESKA liga ponovno nam je priredila mnogobrojna uzbuđenja. Bournemouth, novopečeni prvoligaš koji je trenutno smješten u donjem dijelu ljestvice, zaustavio je najveće ovosezonsko iznenađenje Leicester. Manchester United stigao je do prve pobjede nakon više od mjesec dana, a Arsenal je bio bolji od Newcastlea te je sada usamljen na vrhu Engleske s dva boda prednosti ispred Leicestera.

Najugodnije iznenađenje ovosezonskog izdanja Premierlige kod kuće je odigralo 0:0 protiv Bournemoutha. Momčad Claudija Ranierija ima razloga žaliti, jer su u 57. minuti mogli odlučiti utakmicu u svoju korist. Naime, nakon nesmotrenog poteza braniča gostujućeg sastava Francisa, koji je u kaznenom prostoru srušio Vardyja, Leicester je zaradio penal i dodatnu nagradu u obliku igrača više. Međutim, prvo Mahrez nije bio precizan s bijele točke, a Leicester do kraja utakmice nije uspio iskoristiti brojčanu nadmoć na terenu.

Topnici sami na vrhu

Arsenal je na domaćem terenu svladao Newcastle s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Koscielny u 72. minuti. Topnici su sada na prvom mjestu s dva boda više od Leicestera.

Rooney spasio Van Gaala, ali...

Manchester United je na Old Traffordu jedva uspio svladati Swansea  sa 2-1, čime je okončan niz od sedam utakmica bez pobjede i sada trener Louis van Gaal može lakše disati. United je poveo u 47. minuti golom  Anthonyja Martiala, a poravnao je Gylfi Sigurdsson u 70. No, u 77. minuti napokon je zabio i Wayne Rooney i tako je donio pobjedu "crvenim vragovima". Engleski mediji uvjereni su da bi Louis van Gaal dobio otkaz da je kiksao protiv Swanseaja, ali bez obzira što ga je Rooney spasio pitanje je koliko će i hoće li uopće moći podnijeti pritisak koji je na njegovim leđima.


Manchester United 2 - 1 Swansea All Goals and... by goals5 U derbiju začelja Sunderland je na svom terenu svladao Aston Villu sa 3-1, pobjedničke golove u 72. minuti i u sudačkoj nadoknadi zabio je iskusni Jermain Defoe. Aston Villa je ostala prikovana za dno sa samo osam bodova.

Pročitajte više