Rooney: Vjerujem da nas magični Cristiano Ronaldo može dovesti do polufinala Lige prvaka

VEČERAS se na Old Traffordu igra uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka između Manchestera i Rome.
Dok se domaćini pripremaju za talijanske navijače u strahu zbog njihove odmazde za nerede u Rimu, domaći igrači razmišljaju samo o tome kako da ostvare pozitivan rezultat i plasiraju se u polufinale ovog prestižnog natjecanja.

Wayne Rooney vjeruje kako će njegovoj momčadi "najbolji igrač na svijetu" pomoći u ostvarenju tog cilja. Naravno, radi se o Cristianu Ronaldu, za kojega njegov suigrač smatra kako igra "magično".

"Ronaldo je u nekim utakmicama ove sezone sam pobijedio. Bio je nevjerojatan, i u ovom trenutku je najbolji igrač na svijetu. Nadam se da će i večeras pokazati svoju magiju i odvesti nas u polufinale" - rekao je Rooney, prenosi Uefa.com.

"Cristiano, ja i još neki igrači smo vrlo mladi, pokušavamo što više učiti. Igrati protiv Maldinija i Neste znači nam puno. To je dobra podloga za naše usavršavanje." - rekao je Rooney te dodao kako vjeruje da on i Ronaldo znaju kako igrati da bi pobijedili Romu.

Manchester bez šestorice igrača, Roma bez Perrotte, upitan i Totti

Manchester United u večerašnji susret ulazi bez Paula Scholesa zbog crvenog kartona kojega je nogometaš zaradi u prvoj utakmici, Sahe koje neće igrati zbog ozljede, te Garyja Nevillea, Patricea Evre, Nemanje Vidića i Park Ji-Sunga.

Roma će biti bez Simonea Perrotte, a hoće li nastupiti Francesco Totti trener Luciano Spalletti odlučit će danas.

"Njegova ozljeda u ovom me trenutku najviše brine. Moram vidjeti kako će izgledati na treningu i tada ću odlučiti. Nadam se da će igrati jer ga trebamo" - rekao je Spalletti.

Old Trafford u strahu od navijača

Usprkos upozorenjima, do sukoba u Rimu tijekom prvog susreta ipak je došlo, a pet je ljudi, među kojima je i jedan pripadnik talijanske policije, i prije utakmice završilo u bolnici. No to je bio tek uvod u sukobe na stadionu.

Navijači Rome i Manchestera na stadionu su bili odvojeni barijerom, a policija je stajala na strani gdje su bili engleski navijači. Tijekom susreta skupine navijača gađale su se međusobno predmetima preko policije, a nakon svakog gola nastao bi stampedo prema praznom dijelu tribina koji ih je dijelio. U trenutku kada je Roma povela, engleski su navijači krenuli prema ogradi koja ih je dijelila od tifoza. Policija je vrlo odlučno reagirala, čak bi se moglo reći i brutalno prema engleskim navijačima.

Talijanska je policija, kako navodi BBC, intervenirala mlateći navijače Manchestera palicama, čak i dok su ležali na podu. Nakon utakmice, još je 11 engleskih navijača potražilo je liječničku pomoć, a dvoje je zbog ozljeda moralo tamo i prenoćiti.
 
Zbog toga danas će u Manchesteru osiguranje biti pojačano, no iz Rima poručuju kako se njihovi navijači znaju ponašati. U Manchesteru se očekuje oko 4000 Rominih navijača.

"Pozivamo navijače da smire strasti iako se oni znaju ponašati i na domaćem i na gostujućim terenima." - rekao je Romin direktor Rosella Sensi.

"Ne očekujem nikakve probleme. Osiguranje na Old Traffordu je izuzetno i mislim da navijači Rome neće imati nikakvih problema niti da se trebaju bojati" - rekao je sir Alex Ferguson.

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više