Rosberg ispred Hamiltona na prvom treningu u Sochiju

Foto: Hina

VODEĆI čovjek prvenstva Formule 1 Nico Rosberg odvozio je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu za treću VN Rusije ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela u Ferrariju.

Rosberg je u najbržem krugu (1:38.127) bio čak sedam desetinki brži od Hamiltona i sekundu brži od Vettela, a drugi Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen bio je četvrti najbrži, 1.2 sekundi iza Rosberga. Felipe Massa bio je peti najbrži u Williams Mercedesu FW38 iako je većinu treninga proveo u garaži zbog problema s kvačilom.

Daniel Ricciardo u Red Bullu podijelio je Williamsove vozače na listi najbržih vremena na sedmom mjestu, a Australac je isprobao i Red Bullov sustav zaštite vozačeve glave, tzv. aerovizir (eng. aeroscreen).

Meksikanac Sergio Perez i Španjolac Carlos Sainz zaokružili su najbržih deset na prvom slobodnom treningu.

Rus Sergey Sirotkin debitirao je za Renault u ulozi testnog vozača umjesto Kevina Magnussena, a odvozio je 13. najbrže vrijeme, 2.7 sekundi sporije od najbržeg Rosberga, ali i 0.8 sekundi brže od Jolyona Palmera u drugom Renaultu.

Jenson Button u McLarenu i Sebastian Vettel u Ferrariju izazvali su prve žute zastave nakon što su se oboje izvrtili u 15. zavoju, a Vettel se ponovno izvrtio u istom krugu, ovoga puta u 17. zavoju.

Dvadeset minuta prije kraja treninga izvrtio se domaći vozač Daniil Kvyat koji je izgubio stražnji kraj u predzadnjem zavoju.

Osim Masse, probleme s bolidom imao je i Indonezijac Rio Haryanto koji je tek u posljednjim minutama uspio odvoziti mjereni krug.

Drugi trening vozi se u 13 sati.

/

Pročitajte više