Rossi: Sumnjam da ću ikada nastupati u Formuli 1

DEVETEROSTRUKI svjetski motociklistički prvak (sedam puta u elitnoj klasi), 30-godišnji Talijan Valentino Rossi, poručio je da ne treba očekivati njegov natjecateljski prelazak s dva na četiri kotača. Usprkos glasinama koje Rossija povezuju s mogućim prelaskom u natjecanja u Formuli 1, jednom kada okonča svoju motociklističku karijeru, to se vjerojatno neće dogoditi, tvrdi sam talijanski šampion.

Rossi je puno puta sudjelovao na testiranjima F1 bolida, a tijekom posljednjega, kada je obavio dvodnevno testiranje Ferrarijeva F1-bolida iz 2008. godine na stazi u Barceloni, čak je ubilježio i dobre natjecateljske rezultate. Ipak, kaže da ne može zamisliti prelazak iz motociklizma u Formulu 1. "Imao sam priliku voziti Ferrarijev bolid u Barceloni i bilo je sjajno! Dobro sam se zabavio, bio je to jako dobar test, čak sam ostvario i dobra vremena. Opet, mislim da je vrlo teško očekivati da ću se okušati i u natjecanjima Formule 1", izjavio je Rossi.

Priznao je talijanski as da je i njega uzbudila vijest o povratku Michaela Schumachera u svijet Formule 1 nakon tri godine umirovljenja. Mnogi veliki sportaši, poput Michaela Jordana ili Lancea Armstronga, povlačili su se pa onda vraćali nakon toga. "Iskreno, ja uopće ne razmišljam o umirovljenju. Ukoliko to i učinim, radit ću nešto drugo. Što se Michaela tiče, sjajno je što ćemo ga opet gledati u bolidu Formule 1. Bit će zanimljivo vidjeti može li biti tako brz kao što je bio prije umirovljenja", rekao je, između ostalog, Rossi.

Pročitajte više