Roy Keane platio engleski rekord za golmana

14 MILIJUNA eura je Sunderland platio Heartsu za čuvara mreže Craiga Gordona i time nadmašio 12 milijuna (8 milijuna funti) koliko je Manchester United 2000. platio za Fabiena Bartheza.

Sunderland je 24-godišnjeg škotskog reprezentativnog čuvara mreže doveo na pet godina, a manager povratnika u Premiership, legendarni Roy Keane, je oduševljen golmanom koji je potpisao na pet godina.

"On je vrhunski vratar i biti će ogromno pojačanje za nas u sljedećih nekoliko godina", izjavio je Keane za klupsku web stranicu.

Kolika je kupovna moć klubova u Engleskoj, svjedoči i podatak da je ogromni iznos za igrača nedokazanog u vrhunskoj ligi, platio klub koji je prije par mjeseci igrao u drugoj ligi, a pri tom je u borbi za njegov potpis pobijedio konkurenciju Aston Ville i Manchester Cityja, koji su u ovu sezonu krenuli sa velikim ambicijama i ogromnim budžetom.

"Sunderland je ambiciozan klub sa fanatičnim navijačima, kao što su oni u Heartsu. Nisam mogao propustiti priliku igranja u Premiershipu i uvijek mi je to bio cilj.", komentirao je Gordon.

Klub iz Edinburgha je sa izvješenom cijenom od 10 milijuna funti za njega odbio mnoge potencijalne kupce, ali je gazda kluba, kontroverzni ruski biznismen sa litvanskom putovnicom Vladimir Romanov, ipak podigao rampu.

Foto: AFP

Pročitajte više