Roy Nelson: UFC mi duguje revanš protiv Miočića

Foto: Fightsite

NAKON što je Stipe Miočić postao UFC prvak u teškoj kategoriji nokautiravši Fabricija Werduma, počeli su se javljati borci koji misle da zaslužuju priliku napasti naslov. Među njima je i Roy Nelson.

Iako u posljednja četiri nastupa ima tek jednu pobjedu te tri poraza, Roy Nelson je ovih dana izjavio kako zaslužuje priliku boriti se za naslov prvaka. Nakon poraza od Marka Hunta, Alistaira Overeema i Josha Barnetta pobjedama se vratio u dvoboju s Jaredom Rosholtom.

“Sve što znam je činjenica da mi je Stipe dao inspiraciju jer ako Stipe može biti UFC prvak i ako je dobio priliku onda je i ja zaslužujem.”, rekao je Nelson za The MMA Hour.

Miočić i Neslon našli su se u oktogonu 2013. na UFC-u 161, a na kraju je slavio Miočić jednoglasnom odlukom sudaca. Neslon je u meč ušao kao zamjena te je naglašavo da nije imao dovoljno vremena za pripremu.

“U toj je borbi Miočić išao na bodove, ali volio bih se s njim ponovo boriti. Pogotovo sad kad je postao prvak i kad bih mogao proći puno pripreme.”

No, da bi uopće mogao razmišljati o eventualnom napadu na naslov Nelson mora prvo odraditi borbu s Derrickom Lewisom koji ima tri pobjede u nizu (Pešta, Grabowski, Gonzaga). Taj će se meč dogoditi na UFC Fight Night 90 koji je na rasporedu 7. srpnja.

“Ima nešto što me kod Derricka podsjeća na veću verziju Fedora Emelianenka. Recimo kad krene njegov ground-and-pound tada će vas jednostavno prebiti. Ako ga srušite onda ostaje smiren i koncentriran. Volim što se želim potući.”

Neslon je uvjeren da u slučaju pobjede u meču protiv Lewisa zaslužuje revanš protiv Miočića.

“Stipe ima pojas, onda želim Stipu. Mislim da mi UFC duguje pune pripreme protiv Miočića kako bih ga mogao pobijediti. No, ne brinem se trenutno o tome. Trenutno mi je jedina briga Derrick Lewis.”


Pročitajte više