Rozić: Nismo još gledali Zadar, no sutra očekujemo pobjedu

SUTRA je na rasporedu prvi ovogodišnji ogled Cibone i Zadra. Dok su Cibosi u prvom susretu izgubili u Vršcu, Zadar je na otvaranju nove dvorane slavio protiv Splita.

Trener Cibone Velimir Perasović s punom ozbiljnošću priprema sutrašnju utakmicu drugog kola NLB lige, dvoboj sa Zadrom u KC Dražen Petrović. Ovo će biti prvi ogled dvije najbolje hrvatske momčadi koje ciljaju na osvajanje pozicije koja osigurava Euroligu sljedeće tri sezone.

"Zadar je svakako naš najveći rival, s obzirom i na borbu za mjesto u Euroligi sljedeće tri godine. Ova je utakmica, iako je tek početak sezone, vrlo bitna, pa čak i zbog krajnjeg poretka. Mi imamo veliku želju za pobjedom. S druge strane Zadar je vrlo opasna ekipa protiv koje je potrebno igrati koncentriranu obranu svih 40 minuta. Puno trče, puno gađaju trice, i ako im se otvori mogu zabiti i 60 koševa u jednom poluvremenu. Moramo biti vrlo oprezni te imati čvrstu i kvalitetnu obranu tijekom cijelog susreta", kaže Cibonin strateg Velimir Perasović.

Nakon početnog poraza u Vršcu, pobjeda nad Zadranima u Ciboninim se redovima nameće gotovo kao imperativ.

"Rezultat je svakako važan, važniji je čak i od dojma. Ako nema rezultata, nema ni podloge za dalje. Svaka je utakmica u NLB ligi bina zbog bodovanja, Eurolige, atmosfere... Očekujem veći doprinos Marshalla koji je u Hemofaru odigrao vrlo malo. Očekujem da će on biti od veće koristi u ovoj utakmici, mada je teško očekivati da će on odmah postati vođa momčadi. Potrebno mu je vrijeme za prilagodbu, ali se nadam da će ta prilagodba trajati kraće  nego što se pretpostavlja. Princ bi također trebao biti sto posto spreman."

Rozić: Nemam pojma kakav je Zadar, ali očekujem pobjedu

Marin Rozić vjeruje kako Cibona sutra može doći do prve pobjede u NLB ligi, mada zadatak za Vukove neće biti nimalo lak.

"Ne mogu puno reći o ekipi Zadra, za sada ih nismo gledali, no sigurno ćemo se dobro pripremiti. Iz pripremnih utakmica i ljudi koji su mi o njima pirčali, mogu reći da se radi o klasičnoj zadarskoj ekipi. Trkački su vrlo jako kao i šuterski. Nadam se da ćemo odigrati obranu na većem nivou nego što smo igrali u Vršcu. Sutra očekujem pobjedu", rekao je Rozić.

Zadar je Cibonin najveći rival u Hrvatskoj, tako je to već godinama.

"To je utakmica koja kod medija i ljubitelja košarke uvijek izaziva posebnu pozornost. Zadrani uvijek imaju brojniju podršku na tribinama, nadam se da će se to uskoro, možda već sutra, promijeniti. U svakom slučaju veliki mi je gušt kada pobijedimo Zadar, nadam se da će tako i sutra biti", ističe Marin Rozić.

I nekoliko riječi o publici. Zadrani su gotovo uvijek posljednjih sezona nadglasali Cibonine navijače u Zagrebu, čini se kako Cibona, još uvijek nije zadobila povjerenje navijača.

"Zadrani i inače imaju prednost jer imaju dobru domaćinsku publiku, što kod nas nije slučaj, mi tek ljude svojim igrama i zalaganjem trebamo prisiliti da dođu na naše utakmice. No, nije to prednost domaćeg terena. Prava prednost leži u osjećaju prostora, koševima, tu je prednost domaćina i domaćeg terena", zaključuje trener Cibone Velimir Perasović.

Utakmica Cibona - Zadar igra se sutra u 20 sati.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više