Rožman: Zadovoljan sam, a sad idemo po iznenađenje

NOGOMETAŠI Rijeke u susretu su 8. kola Prve HNL kao domaćini na stadionu Rujevica svladali Varaždin 2:1.

Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Varaždin je poveo preko Obregona (16), na 1:1 poravnao je autogolom Stolnik (20), a pobjedu je Rijeci osigurao Kulenović (36).

Gosti su do prednosti stigli preciznim udarcem Obregona s 12-13 metara koji je prošao kroz veliku gužvu pred domaćim vratima, no samo četiri minute potom Lončar je iz kornera poslao loptu u peterac Varaždina gdje je Stolnik pokušao izbiti loptu ispred Escovala, ali uspio je tek skrenuti loptu u vlastitu mrežu.

Rijeka je do pobjede stigla lijepim golom Kulenovića koji je glavom u padu s pet metara proslijedio loptu u gol nakon ubačaja Štefulja s lijeve strane.

Četvrta Rijeka sada ima 12 bodova, ali i dvije utakmice manje, dok je Varaždin sedmi sa sedam bodova.

Na vrhu je Dinamo s 19 bodova i utakmicom manje, druga Gorica ima 16 bodova, a treći Osijek 13 i utakmicu manje.

''Super sam zadovoljan pogotovo jer je jako teško doći u neki ritam nakon ovih pauza, bila je dobra partija, a jedino mi je žao što nismo išli na treći gol. Imali smo dosta prilika, ali na kraju sasvim zasluženo. Hvala navijačima na super podršci i atmosferi. Nova tri boda su tu i sve stoji kako treba'', rekao je nakon utakmice trener Rijeke Simon Rožman pa je komentirao goste iz Varaždina:

''Varaždin je protiv svih u gornjem dijelu tablice odigrao dobro i hrabro, agresivni su u srednjoj zoni pogotovo, znali smo da ćemo morati dati dva gola u ovoj utakmici već prije. Mislim da smo bili dovoljno mirni i kompaktni, dali smo u pravo vrijeme oba gola tako da je drugo poluvrijeme bilo malo lakše.''

Riječanima sad slijedi borba u Europa ligi, a prvi rival je Real Sociedad.

''Sutra ćemo preokrenuti list novoj utakmici, dolazi superiskusna i jaka ekipa iz Španjolske, treći su u La Ligi, to sve stoji. Znamo tko je na drugoj strani, ali mi ćemo dati sve što možemo, uz ove divne navijače možda i napravimo neko iznenađenje.''

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više