Rubčić: Neće se Hajduk vaditi na nama!

JADRANSKI derbi posljednjih je godina nudio zanimljive susrete i vatrenu atmosferu prije, za vrijeme i nakon utakmica. Ove sezone atmosfera je užarena zbog prelaska ikona riječkog nogometa u redove Hajduka.

Utakmica na Kantridi označena je kao končni izlazak iz krize splitskog kluba. Nakon što je stigao novi trener, najveći posao napravili su dovođenjem braće Sharbini koji su godinama nosili upravo igru Rijeke. Nebrojeno golova postigli su za taj klub i postali ikone i miljenici navijača. Financijska kriza u Rijeci natjerala je klub na prodaju, a Hajduk je iskoristio priliku. Navijači su frustrirani postupcima Uprave i ljuti su na igrače što odlaze u redove ljutog rivala i izravnog konkurenta u borbi za Europu. Sudbina je htjela da Sharbiniji za novi klub debitiraju baš na Kantridi gdje se nadaju da će postići gol. Navijači su još sinoć napali starijeg brata Ahmada kako bi ga uplašili uoči derbija.  Očekuje se vrlo zanimljiva utakmica, na terenu i na tribinama.

"Dolazi nam Hajduk koji se nalazi u teškoj situaciji. Bit će vrlo motivirani da nas pobijede, ali spremni smo za njih", najavio je trener Rubčić.

Rijeka je ovog ljeta ostala bez mnogih napadačkih rješenja i mora se nekako priviknuti na defanzivniju taktiku.

"Do sada smo igrali napadački, ali zbog prodaje i ozljeda morat ćemo igrati defanzivnije. Bit ćemo radna ekipa cijelu utakmicu i ganjat ćemo prtivnike po terenu. Neću dozvoliti da se Hajduk vadi protiv nas nego želim pobjedu", kazao je Rubčić.

Hajduk izgubio prvenstvo na Kantridi


Dodao je kako klub radi na dovođenju nekoliko igrača, a priželjkuje bar dvojicu napadača. Atmosfera u klubu je nešto bolja nego proteklih tjedana jer su napokon isplaćeni zaostaci igračima i trenerima.

"Svjesni smo da HNK Rijeka mora težiti vrhu ljestvice i igrači moraju biti spremni na to. Protiv Hajduka nećemo imati puno prilika, ali one koje dobijemo moramo iskoristiti. Najopasniji je Ibričić kojeg ćemo morati zaustaviti", završio je trener Rijeke.

U proljeće prošle sezone Hajduk je bio u igri za naslov prvaka za koji je imao odlične izglede. Na Kantridi su početkom svibnja poraženi s 2:1 i tada se sve raspalo. Priliku za osvetu i ovog puta pozitivni preokret imat će večeras. Posljednji put "Bili" su u Rijeci slavili prije točno tri godine pogotkom Nike Kranjčara za 1:0, baš prije odlaska u Portsmouth.

Pročitajte više