Rukavina: Pudar zna što mi odgovara

ANTU RUKAVINU istegnuće ligamenata desnog gležnja u najboljem će slučaju s travnjaka udaljiti dva tjedna. No, Šibenčanin nije propustio inauguracijski trening čovjeka pod čijom je čvrstom rukom blistao u prvom dijelu sezone. 

Na Poljud je ušetao na štakama i odmah privukao pozornost okupljenih novinara. Neki su potegli i iz Šibenika, obzirom da Pudar tijekom munjevite selidbe sa Šubićevca nije pronašao vremena i za dostojan oproštaj od medijske sile Krešimirovog grada. No, nije mu za zamjeriti. Devet godina čekati na poljudsku klupu, to može samo zakleti Hajdukovac. 

Jedna od prvih Pudarovih obveza, izuzmemo li pripremu momčadi za Europu, bit će etabliranje Ante Rukavine. Njegovu stagnaciju mnogi su prisali Vulićevoj ziheraškoj koncepciji, a to će za Pudara biti samo dodatan motiv...

"Jednostavno ne želim nikoga okrivljavati za svoje loše igre. To što još uvijek nisam proradio, ponajviše je moja krivnja. I ne mislim da će dolazak Pudara nešto bitno promijeniti u mojoj igri. Na meni je da se i dalje maksimalno trudim i dajem svoj maksimum." - u startu nam kaže 21-godišnji napadač.

No, nema dvojbi kako će biti puno lakše pod Pudarovom palicom. Igra kakvu zagovara nekadašnji Hajdukov vratar trebala bi savršeno odgovarati...

"Ma, ne želim da ispadne kako smo Pudar i ja veliki prijatelji ili da imamo odnos oca i sina. Naš odnos je tipičan odnos trenera i igrača. Jedina prednost je to što mi je dugo vremena bio trener, poznaje me kao igrača, zna što mi odgovara a što ne." - obrazlaže Rukavina.

Šibenske je novinare zanimalo i razmišlja li još o osjećajima Funcuta, koji su ga zbog nesmotrenih izjava o vjernosti Šubićevcu, etiketirali kao izdajicu.

"Zaboga, pa to su moji Funcuti i moji prijatelji. Pa nisu valjda ozbiljno mislili." - nada se.

Na teren bi, tvrdi, mogao već sljedećeg tjedna. Ako ništa, barem otpočeti s lakšim treningom. I potpuno spreman na Poljudu dočekati svoje Šibenčane, koji u goste dolaze 2.svibnja...

V.B./D.R.
Foto: V.G.

Pročitajte više