Rukometaše primio premijer Sanader

PREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader na prijemu za zlatne hrvatske rukometaše u Banskim dvorima zahvalio je svim igračima i sručnom stožeru na velikom uspjehu na OI u Ateni.

"Vjerovali ste u sebe i zato ste postigli ovaj veliki uspjeh i postali uzori mladima u Hrvatskoj, a oni takve uzore i trebaju. Bila mi je čast gledati vas uživo u finalu, kada ste cijelom svijetu pokazali da igrate najbolji rukomet", istaknuo je premijer Sanader, potvrdivši još jednom da će svim osvajačim medalja povećati obećane nagrade te da će Vlada pomoći u izgradnji Doma rukometa u Zagrebu.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran zahvalio se premijeru na podršci, kazavši da ovakva sportska ekipa još nije hodala planetom.

"U istom ciklusu osvojili su naslov svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika, a obećavam vam da će nam ova momčad donijeti još puno radosti", rekao je Kavran.

Rukometni izbornik Lino Červar istaknuo je da se još sjeća premijerovih riječi na ispraćaju u Atenu, kada im je poručio da vjeruju sebe i svoje mogućnosti. "Mi smo vjerovali u sebe i ono što radimo i sada se vraćamo sa zlatnim odličjem. Ovaj naš uspjeh treba iskoristiti za daljnji napredak rukometa u našoj zemlji", zaključio je Červar.

Kapetan reprezentacije Slavko Goluža uručio je premijeru loptu s potpisima svih reprezentativaca.

Na prijemu su bili nazočni potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i dr. Andrija Hebrang, te ministri Dragan Primorac, Ivan Šuker, Božo Biškupić, Marijan Mlinarić, Božidar Kalmeta te član Međunarodnog olimpijskog odbora (HOO) Antun Vrdoljak.

Pročitajte više