HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Rukometaši Hrvatske spremni za Montpellier. Šebetić: Idemo po plasman na OI

Foto: HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija je završila pripreme uoči olimpijskih kvalifikacija kojima je domaćin Montpellier.

Novi izbornik Hrvoje Horvat i njegov stručni stožer uspjeli su u kratkom vremenu maksimalno se pripremiti za ono što ih čeka u Francuskoj, javljaju iz Hrvatskog rukometnog saveza.

U tri dana tri utakmice

Kao što je poznato, Hrvoje Horvat je na ovim kratkim pripremama imao 21 igrača na raspolaganju. Budući da najveću gužvu ima na vanjskim pozicijama, odlučio je zahvaliti se Mateju Hrstiću. 

Hrvatska će u konkurenciji Francuske, Portugala i Tunisa pokušati zauzeti jedno od prva dva mjesta koja vode na OI u Tokio. Kvalifikacijski turnir u Montpellieru dolazi nakon lošeg nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu, na kojem je Hrvatska zauzela tek 16. mjesto.

Hrvatska će u petak igrati protiv Francuske, u subotu protiv Portugala, a u nedjelju protiv Tunisa. 

"Taktičke pripreme su u punom jeku"

"Svi smo željni novih pobjeda, posebno kad je pred nama takav turnir. Lino nije tu, ali Horvat je već duže vrijeme bio s nama tako da nisu to veliki noviteti. Najviše smo se fokusirali na analiziranje protivnika. Nezgodno je igrati u tri dana tri utakmice, ali tako je svima. Prva utakmica je protiv Francuske u Francuskoj. To je najteža utakmica, ali ne smijem podcijeniti Tunis i Portugal, oni igraju vrhunski rukomet i imaju dobre igrače, ali moramo se bazirati na nas", kazao je golman Marin Šego.

Olimpijske igre su najveće sportsko natjecanje. Želja za nastupom postoji kod svakog sportaša. Zato nema sumnje da će hrvatski rukometaši dati sve od sebe da Hrvatsku i šesti put odvedu na tu smotru.

"Puno gledamo videa, taktička priprema je u punom jeku, trener nam prenosi svoje zamisli... Zadovoljan sam kako treniramo. Trener je donio svoje ideje. Pokušat ćemo biti jaki u obrani, dobri u tranziciji i strpljivi u napadu. Mislim da ćemo tako ostvariti plasman na Olimpijske igre. Francuzi su fizički vrlo jaki i slabost je što se možda previše oslanjaju na to. Opasni su u igri jedan na jedan. Portugalci su ekipa koja je možda najviše narasla u posljednjih pet godina i jako lijepo igraju, a Tunis igra malo divlje i mnogo jedan na jedan. Dat ćemo sve od sebe da budemo sretni i mi i navijači", kazao je desni vanjski hrvatske reprezentacije Luka Šebetić.

Pročitajte više