Rukometaši pobjednici turnira u Visseu

NAKON pobjede nad Saudijskom Arabijom, te remija s Alžirom (27:27), hrvatski rukometni reprezentativci na turniru u Visseu pobijedili su domaćine Portugalce 29:27, te su tako postali pobjednici turnira.

Izvrsni Portugalci, nisu uspjeli razbiti ni našu obranu, a nisu uspjeli spriječiti ni napade naše reprezentacije.

Kelentrić, Lacković i Jović bili su u gledalištu, svi ostali su igrali.

Červar je započeo s prilično zahtjevnom obranom 3-2-1, no naši su stigli zatvoriti sve što su trebali. Isprobane su naravno i 5-1 s Vorijem naprijed, te 6-0 obrane, sve je bilo odlično.

Odličan je bio Balić sa 6 golova, Džomba je nakon prehlade zaigrao, također  je zabio 6 golova iz igre i 1 iz penala. I Metličić je igrao dobro, zabio je 5 golova.

Vratari, Matošević i Šola, branili su izvrsno. Matošević koji se upisao u listu strijelaca pucajući sedmerac, u 40 minuta obranio je 7 lopti. Šola je bio malo uspješnij pa je za 20 minuta imao 8 obrana.

Spomenimo još da su naši prije utakmice odradili i jedan trening, što znači da su bili svježiji Portugalci bi vherojatno u svoju mrežu primili više golova.

Reprezentativci će još tri dana ostati u Visseu gdje će trenirati, a u četvrtak će odigrati još jedan susret s Portugalcima, nakon čega će krenuti u Madeiru gdje će 20. siječnja, u ponedjeljak igrati prvi susret protiv Saudijske Arabije.

1. krug

Portugal - Alžir 24:20
Saudijska Arabija - Hrvatska 25:37

2. krug

Saudijska Arabija - Portugal  19:31
Hrvatska - Alžir 27:27

3. krug

Alžir - Saudijska Arabija 27:24
Portugal - Hrvatska 27:29

Ljestvica:

1. Hrvatska 5 bodova
2. Portugal 4
3. Alžir 3
4. Saudijska Arabija 0

Individualne nagrade:

Najbolji strijelac: Carlos Resende (Portugal), 23 gola
Najbolji vratar: Al Saeed (Saudijska Arabija)
Najbolji igrač: Toufik Saadaoui (Alžir)
Fair play: Saudijska Arabija

Pročitajte više