Rukometaši razočarani izborom stjegonoše

NAŠI rukometni reprezentativci razočarani su odlukom HOO-a da hrvatski stijeg na otvaranju Olimpijskih igara nosi Dubravko Šimenc. Znajući koliko časnu stvar propušta, najviše je pogođen Slavko Goluža koji je očekivao da će on biti stjegonoša.

Kapetan rukometaša bio je, uz Šimenca i Borasku, jedan od kandidata za nošenje zastave. HOO je nekakvim tajnim glasovanjem odlučio da će to biti Dudo Šimenc.

Rukometaši, naravno, nisu ljuti na Šimenca, već na HOO i njegova mjerila tko treba nositi zastavu, a tko ne. U šali su "zlatni Portugalci“ rekli da će u Pekingu 2008. nositi majicu s natpisom "svi smo mi Slavko Goluža“.

Šimenc se već oglasio. Rekao je ono što se moglo i očekivati. Sretan je zbog odluke HOO-a i ne bi volio da se nepotrebno podižu tenzije. Podsjetimo, rukomet i vaterpolo su jedini ekipni sportovi u kojima Hrvatska nastupa na OI.

Slavko Goluža nije mogao sakriti razočaranje pred novinarom Sportskih novosti: "Ne znam kako će čelnici HOO-a na oči svima nama. Kakvo tajno glasovanje i slične gluposti, da bi se sada skrivali iza odluke. Poštujem svačije mišljenje, pa neka ga kažu. Ako je čisto, zašto je onda tajno? (…) Da ne bude zabune, nitko nije protiv Šimenca. Ne radi se tu o meni i Dudi, ni o Boraski… Da je riječ samo o sportu, ne bi bilo problema."

Goluža tvrdi da HOO rukometaše "ne šljivi dva posto“: "Kakav odnos, pa što su oni napravili za rukomet, a što mi za hrvatski sport u posljednjih 12 godina, o kakvom odnosu govorimo?“

Oglasili su se izbornik Červar i ostali rukometaši. Ivano Balić smatra da je Slavko Goluža, znan među suigračima kao Keta, zaslužio nositi barjak. Pero Metličić je izjavio da je HOO ovim pokazao koliko cijeni rukometaše. Lino Červar je pokušao dati razlog zašto se HOO odlučio baš za vaterpolistu, a ne za rukometaša. "Ako su dva predsjednika HOO-a i predstavnik olimpijaca iz vaterpola… Je li vaterpolo zaslužio dvaput zastavu, a rukomet nijednom? Osim toga, poštujem svakoga, ali kako o tome mogu glasati softball, judo, sinkronizirano plivanje ili jedrenje? Gdje su oni u hrvatskom sportu u odnosu na rukomet? Činjenica da na dan izbora nositelja zastave predsjednik Mesić prima vaterpoliste. Ne mogu reći da je to utjecalo na odluku, ali mislim da nije dobro taktički izvedeno.“

Nadamo se samo da ovo neće poremetiti odnose u našoj olimpijskoj ekspediciji.

M.R.

Pročitajte više