RUKOMET

Rukometašice Podravke ostvarile prvu pobjedu u Ligi prvaka

Foto: PIXSELL

U SUSRETU 2. kola A skupine Lige prvakinja rukometašice Podravka Vegete su u Koprivnici pobijedile norvešku ekipu Vipers Kristiansand 25:24 (14:12) i upisale prvu u pobjedu u skupini.

Nakon očajnog otvaranja Lige prvakinja i poraza od Metza s čak 14 razlike, rukometašice Podravke su u drugom kolu odigrale sjajno i osigurale važnu pobjedu.

Hrvatske prvakinje su bile bolje veći dio utakmice, no Norvežanke su u samoj završnici susreta smanjile na gol zaostatka, a potom imale i priliku u zadnjih šest sekundi izboriti remi, ali srećom, nisu uspjele.

Kod Podravke najefikasnija je bila Dejana Milosavljević s 10 golova, dok su Ana Turk, Tjaša Stanko i Ana Debelić zabile po tri gola, a Jovana Risović sakupila 12 obrana. U suparničkim redovima najefikasnije su bile Malin Aune sa šest, te Tonje Refsnes s četiri gola.

U drugom susretu iz ove skupine Metz je na gostovanju pobijedio FTS-Rail Cargo - Hungaria 34;28.

Francuski sastav do pobjede su predvodile Grace Deuna Zaadi sa šest golova, te Olga Perederij i Helene Sajka zabile po pet golova. Kod Mađarica najbolja je bila Katrin Gitta Klujber s 12 golova.

Na ljestvici vodi Metz s četiri boda, Podravka i Vipers imaju po dva boda, dok je na začelju mađarska ekipa s dva poraza.

U idućem kolu Podravka će 19. listopada gostovati kod  FTS-Rail Cargo - Hungarije.

Pročitajte više