Rukometašima čestitali Mesić, Račan...

Stjepan Mesić

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je večeras čestitke hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji u povodu osvojene zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u Portugalu.

´Bravo momci. Pokazali ste što znači biti ekipa, pokazali ste kako se do vrha dolazi zajedničkim trudom i naporom, ali i velikim sportskim srcem i znanjem. Danas je cijela Hrvatska bila s vama, a vi ste joj donijeli još jedan veliki uspjeh - zlatnu medalju i naslov svjetskog prvaka. Svoju sportsku veličinu pokazivali ste u svim utakmicama na ovom svjetskom prvenstvu, ali samo svjetski prvak može pokazati snagu i strpljenje u teškim trenucima kad okolnosti ne idu na ruku. Još jednom hvala na ovom zlatu i ponosu koji ste donijeli Hrvatsku. Čestitam svim članovima rukometne reprezentacije i svima želim još mnogo sportskih i osobnih uspjeha´, stoji u brzojavci Stjepana Mesića.

Zlatko Mateša

Povodom osvajanja naslova svjetskog prvaka, hrvatskim rukometašima čestitku je u ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) uputio Zlatko Mateša.

´Prekrasno je diljem svjetskih parketa ponovno gledati Hrvatsku ´gusjenicu´. Tijekom prvenstva pokazali ste odlike najvećih profesionalaca - srčanost, hrabrost, gorljivu želju za pobjedom, lepršavu i trenutačno najbolju igru na svijetu. Vaš veličanstveni pohod na svjetski tron bio je u pravom smislu te riječi kraljevski, čime ste svjetskoj javnosti dokazali da smo rukometna velesila.


Primite iskrene čestitke na prikazanoj ljepoti igre, naslovu svjetskih prvaka i izborenom odlasku na Olimpijske igre u Atenu 2004. Čestitke upućujem i izborniku Lini Červaru, cijelom stručnom vodstvu reprezentacije, čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza, svima koji su dio sebe ugradili u ostvarenje ovog dugo snivanog sna´, stoji u brzojavci čelnog čovjeka HOO-a.

Više stotina brzojava čestitki

Više od 100 brzojavčestitki iz zemlje i svijeta stiglo je jutros do devet sati u prostorije tajništva Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u Haulikovoj 6.

´Poštari svakih 10 minuta zvone na naša vrata, a lepeza čestitara se proteže od čelnika političkih stranaka do anonimnih građana´, rekla je administrativna tajnica HRS-a Duška Židek. Čestitku je poslao i popredsjednik Vlade dr. Ante Simunuć, koji će u ime Vlade zaželiti dobrodošlicu zlatnim rukometašima u Zagrebačkoj zračnoj luci, kao i čelnici svih političkih stranaka, rukometni klubovi u Hrvatskoj, gradonačelnici većine hrvatskih gradova i svi županijski sportski savezi. ´Ima predivnih čestitki punih emocija koje tjeraju ljudima suze na oči i sve ću ih sortirati i prosljediti igračima, jer znam da će to njima puno značiti´, rekla je Duška Židek posebno ističući čestitke od vrhunskih sportaša kao i čestitke Hrvatske skijaške reprezentacije iz Sankt Moritza te obitelji Šimenc. Stigla je i čestitka iz veleposlanstva Španjolske u Zagrebu sa željom da veleposlanik u zračnoj luci osobno čestita svim članovima naše rukometne reprezentacije.

Prvi od hrvatske ekspedicije, koji su se iz Portugala vratili u Zagreb, su direktor marketinga HRS-a Silvio Njirić i pomoćnik glavnog tajnika HRS-a Miljenko Simić sa zadaćom da koordinirju doček zlatnih rukometaša, koji bi u zagrebačku zračnu luku ´Pleso´ trebali sletjeti u 13.30 sati.

Pročitajte više