Rukometna bomba: Iker Romero potpisao za Fuchse Berlin!

UPRAVA njemačkog rukometnog prvoligaša Füchsea iz Berlina dovodi vrhunsko pojačanje. Iz Barcelone im stiže 30-godišnji Iker Romero, koji je potpisao trogodišnji ugovor za Füchse, važeći od sljedeće sezone.

Romero je ponajbolji španjolski reprezentativac. Igra na poziciji lijevog vanjskog, a u Španjolskoj je igrao za Valladolid od 1997. do 2000. godine, pa jednu sezonu u Ademar Leonu, te još dvije u Ciudad Realu. Od 2003. godine je igrač Barcelone.

Osvojio je mnoštvo trofeja na klupskoj sceni, a sa španjolskom reprezentacijom ima svjetsko zlato 2005. godine i broncu s ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Švedskoj, kao i brončanu medalju s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, te srebrnu s Europskog prvenstva 2006. godine u Švicarskoj.

"Iker Romero je u Španjolskoj igrao za sve najveće klubove, osvojio je sve što je mogao i zna kako se osvajaju trofeji", ushićeno je transfer Romera u njegov klub komentirao glavni direktor Füchsea Bob Hanning.

Romero je već tijekom Svjetskog prvenstva u Švedskoj pokazao zanimanje za prelazak u Bundesligu, poglavito u berlinsku momčad. U veljači je posjetio Berlin, podvrgnuo se liječničkom pregledu i dogovorio transfer, a u utorak je i potpisao ugovor.

Inače, u Füchseu trenutno igraju dvojica hrvatskih rukometaša, Ivan Ninčević i Denis Špoljarić. Njihova momčad zauzima treće mjesto s 39 bodova, 8 manje od vodećeg HSV-a.

Pročitajte više