Rukometni Rodman za Index: Imate samo jednog Balića, možda nikada nećete dobiti Francuze!



NIJE ga bilo teško prepoznati među gomilom "dosadnih" novinara u kariranim košuljama i reporterkama. Bolje bi bilo reći da ga nisi mogao fulati iako je skromno i tiho, gotovo inkognito, odrađivao svoje novinarske zadatke sljedeći za laptopom.

Stefan Kretzschmar i u penziji njeguje svoj osebujan stil, dodao je još nekoliko tetovaža, kosa je ovih dana u "izblajhanoj" varijanti, a u Europi su očito in velike drvene naušnice. No nekoć ponajbolje svjetsko krilo i najveća zvijezda njemačkog rukometa ostala je vrlo pristupačna i puna strpljenja za sve one koji i danas žele njegov autogram ili fotografiju. Vjerujte, takvih je mnogo.  Rukometni Dennis Rodman nije ništa manje popularan nego kada je bio na vrhuncu. Mi smo htjeli kratak intervju i osvrt na finale Hrvatske i Francuske. Nije se bunio, dapače dojam je bio da se želi odmoriti od lovaca na autograme.

"Bilo je to savršeno prvo poluvrijeme za Hrvatsku izuzev posljednje tri minute, kada su se Francuzi vratili. Nastavak je pripao njima", rekao je vlasnik zlatne europske medalje iz 2002. dodavši:

"Imate sjajnog Ivana Balića. Nisam ga vidio ovako jakog u zadnje tri godine. No, onda je stigao snažni Karabatić s tri gola i to je bio to. Prvo poluvrijeme je bilo kvalitetno, u nastavku su Francuzi imali više snage."

"Imate samo jednog Balića"


Kretzchmar je u umoru vidio razloge našeg pada...

"Izgledali ste pomalo umorno, a kada u momčadi imaš samo jednog Balića, onda je to problem. Duvnjak, Vori i Lacković nisu bili na nivou. Lacković praktički nije ništa donio. Istina je i da je Omeyer bio malo bolji od Alilovića i to je zbrojeno Francuzima donijelo finale."

Pokušali smo se obraniti teorijom da imamo mladu i još neiskusnu momčad. Nije prihvatio.

"Istina je da imate mladu momčad, ali nema zavaravanja, većinu toga opet je napravila stara Hrvatska. Isto tako, Francuzi u ovom sastavu mogu jednako dobro igrati sljedećih pet godina. Možda nećete imati šansu protiv njih niti s ovom generacijom."

"Mi smo bili katastrofa"

Njemačka je opet razočarala, Kretzschmar je bio poprilično oštar.

"Vrlo sam nezadovoljan, igrali su na nivou koji je jako razočaravajući. Niti jedan igrač nije bio u formi i zato su podbacili. Bilo je jako loše."

Što promijeniti?

"Moraju naučiti igrati rukomet od korijena, oni ne znaju kako pravilno dodati loptu, kako se postaviti. Možda se dobrim radom možemo vratiti u Švedskoj, ali bih prije rekao da nam je prva šansa u Londonu 2012."

Na kraju smo ga pitali koja je bila njegova uloga na rukometnom Euru.

"Radim kao novinar i to mi je gušt. Surađujem s njemačkom televizijom. Ne može bolje", uz smiješak je zaključio Kretzschmar i nestao u gomili obožavatelja.

Pročitajte više