Jadan od najopasnijih udarača UFC-a nakon poraza od prvaka iznenada završio karijeru

Foto: Screenshot/UFC

PORED svih uzbuđenja, UFC 210 donio je i jednu ne baš lijepu vijest za MMA fanove. Iste je Anthony “Rumble” Johnson iznenadio izjavom kako je ovo bila njegova posljednja MMA borba. Osim njega, karijeru je završio i bivši izazivač Patrick Cote.

Johnson je nakon poraza od Cormiera izjavio kako je već ranije donio odluku da je u pitanju njegova posljednja borba i da bi to tako bilo neovisno o ishodu. Izjavio je kako će se baviti nečim drugim, što ga već neko vrijeme privlači, a sada mu se pojavila prilika. Nije precizirao o čemu je riječ, ali je dodao kako je riječ o nečemu što nema veze s MMA-om, a najavio je i da više ne uživa u sportu gdje je cilj ozlijediti drugu osobu. 33-godišnji Johnson je u svojoj turbulentnoj karijeri ostvario 22 pobjede i šest poraza. U UFC-u je ostvario 13 pobjeda i šest poraza, dva puta se borio za titulu, a nastupao je u čak tri različite kategorije.

 
Osim Rumblea, svoju posljednju borbu odradio je i Patrick Cote. 37-godišnji Kanađanin doživio je drugi poraz u nizu, koji je došao nakon niza gdje je imao šest pobjeda u sedam nastupa. Zapravo, taj je niz bio njegov labuđi pjev te odlazi u mirovinu s profesionalnim skorom 23-11, dok je u UFC-u ostvario deset pobjeda i 11 poraza, a 2008. godine borio se protiv Andersona Silve za naslov prvaka srednje kategorije.

Pročitajte više