Rumunji bez Contre u kvalifikacijama

RUMUNJSKI reprezentativni branič Cosmin Contra propustit će dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2004. protiv Luksemburga i Danske, jer se mora podvrgnuti operaciji gležnja.

Contra, koji je član madridskog Atletica zadobio je ozljedu za vrijeme turneje njegovog kluba u Meksiku gdje je, pripremajući se u predsezoni za novo prvenstvo, odigrao prijateljsku utakmicu protiv Rome.

Poslije prvog pregleda Contrinog ozlijeđenog gležnja liječnik Atletica izjavio je da će se rumunjski reprezentativac nakon liječenja i oporavka za tri tjedna vratiti na teren.

No kad je Contra uvršten među 16 najozbiljnijih kandidata za nastup rumunjske momčadi u kvalifikacijskim susretima protiv Luksemburga, 6. rujna, i Danske, 10. rujna, pregledao ga je liječnik nacionalne momčadi dr Pompiliu Popescu koji je potom priopćio novinarima da Contra još dva mjeseca neće biti spreman za igranje, jer je njegova ozljeda mnogo ozbiljnija nego što se isprva mislilo pa zahtijeva odlazak "pod nož".

U drugoj kvalifikacijskoj skupini za EP 2004. Rumunji trenutačno zauzimaju treće mjesto sa 10 osvojenih bodova, a ispred njih su Danci sa 13 i Norvežani sa 11 bodova.

Pročitajte više