Rusi gaze sve odreda: Dacjuk briljirao u pobjedi protiv Danaca

RUSKI hokejaši osigurali su nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u Njemačkoj. U 2. kolu druge faze natjecanja svladali su Dansku sa 6:1.

Glavnu ulogu u novoj sjajnoj predstavi aktualnih svjetskih prvaka u nedjelju je imao Pavel Dacjuk, igrač Detroit Red Wingsa. Postigao je tri gola, a veliku je pomoć imao u Jevgeniju Malkinu i Ilji Kovaljčuku.

Taj je trojac zaslužan za čak deset poena (golovi i asistencije) Rusije u ogledu igranom u Lanxses Areni u Kölnu. Malkin je bio autor jednog pogotka, a po jedan su dodali i Aleksandr Ovečkin (peti gol u pet utakmica), te Nikolaj Kuljemin. Sjajan niz Rusa na svjetskim prvenstvima tako traje i dalje, posljednji su put poraženi protiv Finske 2007. godine. Dodajmo i da je jedini strijelac za Dansku bio Mads Christensen.

Latvija je u skupini F olujnom posljednjom trećinom deklasirala Norvešku s 5:0 i zadržala nade u plasman u četvrtfinale. Nakon dvije je dionice igre rezultat bio 0:0, a onda su Janis Sprukts s dva gola, te Lauris Darzinš, Martinš Cipulis, Guntis Galvinš donijeli Latviji prvu pobjedu u drugom krugu.

 

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, 2. kolo druge faze natjecanja:

Skupina E:

Rusija - Danska 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Njemačka - Bjelorusija (kasnije)

Redoslijed: 1. Rusija 12, 2. Finska 6 (-1), 3. Danska 6, 4. Njemačka 3 (-1), 5. Slovačka 3 (-1), 6. Bjelorusija 0

Skupina F:

Latvija - Norveška 5:0 (0:0, 0:0, 5:0)

Kanada - Švedska (kasnije)

Redoslijed: 1. Švicarska 9 (-1), 2. Kanada 6 (-1), 3. Švedska 6 (-1), 4. Norveška 3, 5. Češka 3 (-1), 6. Latvija 3

Pročitajte više