Rusija jedva protiv Latvije

NAŠI prvi protivnici u kvalifikacijama za EURO 2008 Rusi u sudačkoj nadoknadi došli su do pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Latvije.

Strijelac je u sučevoj nadoknadi bio Pavel Pogrebnyak, nogometaš Tom Tomska, kojemu je susret s Latvijom bio prvi u dresu nacionalne sekekcije.

Kako javlja agencija Itar-Tass, stadion Lokomotiva u Moskvi za vrijeme odigravanja utakmice osiguravalo je čak 1,600 zaštitara te policajaca, dok je na tribinama bilo svega 20 tisuća gledatelja.

Nadalje, agencija piše i kako su se prije susreta vršili detaljni pregledi kako nitko od gledatelja kojim slučajem ne bi unio neku eksplozivnu napravu ili oružje. Policija je, također, bila pojačana i psima tragačima.

Osim Pogrebnyjaka, svoju prvu utakmicu s ruskom reprezentacijom odradio je i proslavljeni trener, Nizozemac Guus Hiddink. Uoči susreta, izbornik latvijske reprezentacije Jurijs Andrejevs je izjavio da najviše strahuje upravo od Hiddinka.

"Njega se moramo najviše bojati, on je najjača ruska karika." - dodao je.

Ruska reprezentacija iza sebe ima godine nesupjeha, bit će dovoljno sjetiti se poraza od Portugala 7:1 2004. godine. Dolaskom Hiddinka započela je nova era, a nakon što je Nizozemac kao glavni cilj postavio plasman na EURO 2008., zemlju je zatresla nogometna histerija.

Pročitajte više