Ruska Premier liga: Topić strijelac, Spartak ostao bez naslova?

NOGOMETAŠI moskovskog Spartaka udaljili su se od prilike za osvajanje naslova ruskih prvaka nakon što su u subotu poraženi kod Krilje Sovjetov s 2:1 u dvoboju 28. kola.
 
Domaći su na svom stadionu u Samari slavili golovima gostiju, dakle autogolovima. Prvi je zabio Austrijanac Martin Stranzl u 11. minuti, a drugi golman Spartaka Džanajev samo tri minute kasnije. Tek u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena Brazilac Alex smanjio je na 2:1.

Tim su porazom dva kola prije kraja prvenstva Moskovljani, koje s klupe vodi bivši reprezentativac Valerij Karpin, ostali na bodu zaostatka za vodećim Rubinom iz Kazana, aktualnim prvakom koji u nedjelju gostuje kod CSKA, te će sasvim sigurno ostati na vrhu.

Trećeplasirani Zenit za Spartakom zaostaje praktički nedostižnih osam bodova.

U prvim dvjema utakmicama odigranim u subotu pobjede su upisali gosti. Tom je slavio kod Himkija 3:1, a Saturn kod Rostova 2:1. Izjednačujući pogodak za goste iz Ramenskoja postigao je u 39. minuti kandidat za BiH-reprezentaciju Marko Topić. Napadaču Saturna to je bio četvrti ovosezonski prvenstveni pogodak.

Ruska Premier liga, 28. kolo:

Himki – Tom 1:3

Rostov – Saturn 1:2

Krilja Sovjetov – Spartak 2:0

Kubanj – Moskva (kasnije)

Redoslijed: 1. Rubin 56 (-1), 2. Spartak (M) 55, 3. Zenit 47 (-1), 4. Moskva 47 (-1), 5. CSKA 46 (-1), 6. Lokomotiv M 45 (-1)...

Pročitajte više