VATERPOLO

Ruski vaterpolist postao hrvatski reprezentativac

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija dobila je novog člana. U pitanju je Konstantin Harkov, igrač desne strane koji nastupa za splitski Jadran, a od subote će moći nastupati i za Hrvatsku, potvrdio je Hrvatski vaterpolski savez.

"U Hrvatski vaterpolski savez je tijekom dana (petak, 25. ožujka 2022.) stigao službeni dopis iz FINA-e ili Međunarodne organizacije vodenih sportova u kojem izvješćuju o pozitivnom okončanju postupka promjene sportskog državljanstva za Konstantina Harkova. U dokumentu koji je potpisao Loic Loutan, prvi čovjek pravnog odjela FINA-e, stoji da je FINA odobrila zahtjev za promjenom sportskog državljanstvu Konstantinu Harkovu, koji slijedom te odluke ima pravo nastupa za reprezentaciju Hrvatske od subote, 26. ožujka 2022. godine! S istom je odlukom upoznat i Ruski vaterpolski savez", navodi se u priopćenju.

"Ne treba ni napominjati koliko je to veliko pojačanja za Barakude, kako u ovoj tako u čvrsto se nadamo i svim sljedećim godinama. S Harkovom, izbornik Ivica Tucak dobiva nekoliko novih taktičkih opcija, veću probojnost po desnoj strani, brzinu tranzicije…", dodaje se.

Pročitajte više