Koronavirus u sportu

Rustu Recber pobijedio koronavirus

Foto: EPA

RUSTU RECBER, legendarni turski vratar, napustio je bolnicu u Istanbulu te se uspješno oporavlja nakon što je zaražen koronavirusom.

Rekorder po broju utakmica za nogometnu reprezentaciju Turske nekoliko dana u bolnici je bio u teškom stanju, ali je na kraju ipak uspio pobijediti virus koji je usmrtio više od 600 njegovih sunarodnjaka.

"Kakav prekrasan dan. Hvala Bogu, nakon dugog perioda i 11 dana oporavka moj suprug je otpušten iz bolnice", napisala je na Instagramu njegova supruga Isil koju su turski mediji optužili da je povratkom iz SAD-a prenijela koronavirus na supruga.

Ranije je Isil opisala prve simptome koji su se pojavili kod legendarnog vratara.

"Satima i danima je imao temperaturu. Onda simptomi koje nikad nije imao, osjetio ili vidio. Patio je od slabosti, umora, gubitka apetita, koža mu je postala siva, disao je brzo i teško, a kašalj nije prestajao. Nije mogao ni pričati, imao je nepravilan puls. Natjerala sam ga da odemo u bolnicu."

Rustu je rekorder po broju nastupa za Tursku za koju je branio 124 puta, uključujući Europska prvenstva 1996., 2000. i 2008. godine te Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Hrvati ga posebno pamte po tome što je Mladenu Petriću obranio odlučujući penal u četvrtfinalu Eura 2008. i izbacio Hrvatsku u dramatičnom četvrtfinalu. 

Pročitajte više