Šafarić: Hajduk je pod pritiskom i nema pravo na kiks

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Varaždina u subotu, 24. veljače, na Gradskom stadionu od 15 sati dočekuju Hajduk u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a, a subotnji derbi u Varaždinu na konferenciji za novinare najavio je trener varaždinske momčadi Nikola Šafarić. Iako protiv Hajduka u posljednjih šest utakmica nisu osvojili ni bod, Varaždincima nadu u prekid neugodnog niza daje dobra predstava na prošlotjednom gostovanju protiv Dinama. 

"Igra u toj utakmici pokazala nam je smjer u kojem moramo nastaviti. Ponovimo li je i protiv Hajduka, imamo se pravo nadati bodovima. Hajduk je vrlo čvrst, a njegova igra agresivna s mnogo duela. To je i razlog lošeg niza koji imamo u međusobnim ogledima.

Uspijemo li se tome oduprijeti, možemo računati na dobar rezultat. Tu je i taj medijski pritisak koji se stvara, da Hajduk nema pravo na kiks. Ali nema ni jedna druga momčad koja se bori za bodove i poredak.

Potencira se borba Rijeke, Hajduka i Dinama za naslov, a mi upravo s njima igramo u nizu. Znam da će Hajduk ići maksimalno, kao što je kolo ranije išao Dinamo i kao što će ići Rijeka kolo kasnije. Ali mi gledamo sebe i tražimo rezultat koji će nas zadovoljiti. Drugi nas toliko ne zanimaju", rekao je Šafarić.

"Hajduk nije samo Livaja"

Varaždin u sastavu neće imati dvojicu vrlo dobrih igrača - Dimitra Mitrovskog i Marka Vukčevića - koji su skupili žute kartone, a Šafarić odbacuje razmišljanje da će se pola posla riješiti ako se zaustavi Marka Livaju.

"Hajduk nije samo Livaja. Dobili su širinu s Brekalom, a tu su još Kalinić, Pukštas, Kleinheisler, Sahiti, Kalik koji se diže. Sve su to top igrači. Ali ponavljam, igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom i mnogo toga će ovisiti o našoj igri", zaključio je varaždinski trener.

 

Pročitajte više