Safin: Đoković me ničime nije impresionirao!

RUS Marat Safin priredio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Wimbledona glatkom pobjedom u tri seta protiv 3. nositelja, Srbina Novaka Đokovića.

Prvoga dana turnira ispao je 7. nositelj, Argentinac David Nalbandian, bivši finalist Wimbledona, a drugoga dana od turnira se oprostio četvrti nositelj, Rus Nikolaj Davidenko. No, poraz Novaka Đokovića, koji je, prema Bjornu Borgu, uoči turnira bio veći favorit za osvajanje naslova od Rogera Federera, ipak spada u drugu kategoriju.

Marat Safin, bivši broj jedan svjetskog tenisa i dvostruki Grand Slam pobjednik (US Open 2000. Australian Open 2005.) podsjetio je na svoje najbolje dane, te je sa 6-4, 7-6(3), 6-2 eliminirao Đokovića.

"Đoković me ničime nije impresionirao u ovom meču. Čitao sam njegove servise i vraćao ih, a isto tako sam mu mogao parirati i s osnovne crte. Svi su očekivali njegovu pobjedu, a od mene nitko nije očekivao baš ništa", izjavio je Safin.

Njegova priča baš i nije tako neobična, ako znamo da je u dvoboj s Đokovićem ušao kao 75. tenisač svijeta, sa samo 11 pobjeda i 13 poraza ove sezone. Uostalom, i sam Safin je priznao da uopće nije gledao ždrijeb dalje od drugog kola:

"Sada ću pogledati. S ovakvom igrom, mogu daleko dogurati", rekao je Safin.

Đoković je završio nastup puno prije očekivanja:  "Ovo je, dakako, bio jako loš dan za mene. Nisam napravio ništa onako kako sam trebao, a Marat je bio vrlo solidan u svim segmentima igre. Napravio sam puno dvostrukih servis pogrešaka (10, op.a.) što nije baš svojstveno za mene. Nikako nisam uspijevao pronaći svoju igru", izjavio je Đoković.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više