Safin sigurno neće igrati finale Davis cupa

IZBORNIK ruske reprezentacije Šamil Tarpišev decidirano tvrdi da ne postoje nikakvi izgledi za nastup Marata Safina na finalu Davis Cupa u Portlandu protiv SAD-a.

Marat Safin, bivši broj 1 svjetskog tenisa, definitivno neće biti u sastavu ruske reprezentacije na gostovanju kod SAD-a u Portlandu sljedećeg vikenda. Četvorica odabranika ruskog izbornika Šamila Tarpiševa su Nikolaj Davidenko, Mihail Južnij, Igor Andrejev i Dmitrij Tursunov.

"Ta četvorka je najjača koju trenutno ruski tenis može ponuditi. Sva četvorica u ovom trenutku igraju bolje od Safina, i Marat sigurno neće igrati",  izjavio je Tarpišev.

Iako je Rusija u potrazi za trećim naslovom u posljednjih 6 godina, Tarpišev je ulogu velikog favorita gurnuo Amerikancima, za koje će igrati Andy Roddick, James Blake i braća Bryan, Bob i Mike, specijalisti za igru parova.

"SAD je definitivno favorit zbog domaćeg terena. Kao što bi mi bili u prednosti da igramo u Moskvi, na zemljanoj podlozi. Na ovoj, puno bržoj podlozi, servis i volej će biti ključni čimbenici, a mogućnost primjene nekih taktičkih rješenja znatno umanjena. No, to je tako u Davis Cupu. Odabir podloge vrlo je često evidentna prednost za domaćina, a limitirajući čimbenik za gostujuću momčad",  zaključio je Tarpišev.

Američka Davis Cup reprezentacija borit će se u Portlandu za svoj prvi naslov pobjednika nakon 1995., kada su u finalu pobijedili upravo Rusiju. Pete Sampras tada je s ''dva i pol boda'', dvije pobjede u singlu i onom u paru, predvodio Amerikance u trijumfu u Moskvi s 3-2.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više